hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Washington da beyaza büründü...

    Washington da beyaza büründü...
    expand

    Kışın sonlarına doğru yaklaşılmasına rağmen aylardır karın yüzünü pek göstermediği ABD'nin başkenti Washington, nihayet beyaz örtüsüne kavuştu. Kar, akşam saatlerinde Washingtonlılara yüzünü gösterdi.

    Önce yağmur, ardından sulu sepken olarak başlayan kar, kısa sürede hızlandı ve yerini sise bıraktı.

    Washington'ın en büyük problemlerinden olan iş çıkış trafiğine denk gelen kar, bu nedenle şehrin kenar uçlarında yaşayanların evlerine gidiş sürelerini hayli uzattı. Ama yine de kar, başkentte geçen yıl olduğu gibi, insanları evlerine kapatıp devlet kurumlarını tatil eden, kısacası hayatı felce uğratan ciddi bir fırtınaya dönüşmedi.

    Bu nedenle başkentte geçen yıl olduğu gibi marketlerin içinin boşaldığı çılgın alışverişlere ya da ayağına kayak aletlerini takıp caddelerde kayabilenlere rastlanmadı.

    Otoyolları kullananlar sıkıntı çekti

    Kar, şehir merkezi ve civarında ilk yağdığı saatler dışında, daha çok yarattığı manzarasıyla dikkati çekse de aslında şehrin uzak noktalarında oturan ve işe gelip gitmek için otoyolları kullananları zor durumda bıraktı.



    Şehir yetkilileri ve başkentliler kara yeterince hazırlıklı olmadığı için yollar temizlenemedi, yol şartlarına hazırlanmadan ve yeterli benzini olmadan yola çıkan araçlar yollarda kaldı. Şehirde bir gecede 40'tan fazla kazanın meydana geldiği belirtiliyor.Ayrıca bazı yerel yetkililer, federal hükümeti, iş çıkış saatlerini tam da karın başladığı saate çekmekle suçluyor. Yollara bir gün önceden atılan tuzlarkardan önce yağan yağmurla erirken, meydana gelen donun da trafiğin beklenenden fazla aksamasına yol açtığı kaydediliyor.

    ABD Kongresi'nde "Snowbama"

    Öte yandan kar, sabah saatlerinden itibaren beyazlığıyla güzel görüntüler ortaya çıkardı. Hafta içine denk gelmesi nedeniyle Washingtonlular karın keyfini çıkarmaya pek zaman bulamasa da Kongre'nin etrafında sabah koşusu yapan bazı Amerikalılar, batı bahçesine kardan adam yapmayı ihmal etmedi. 2

    0 yıldır kardanadam yapmadığını belirten Ross adlı Amerikalı, yaptığı kardan adamın adını ABD Başkanı Barack Obama'dan esinlenerek "Snowbama" koyduğunu söyledi.

    Bazı turistler ve Amerikalılar da beyazlara bürünmüş Beyaz Saray'ın önünde hatıra için bol bol fotoğraf çektirdi.Şehrin ortasından geçen Potomac Nehri ve kenarındaki yürüyüş alanları da karla birlikte güzel görüntülere sahne oldu. Nehrin bazı bölümlerinin donmasına rağmen, yabani ördekler nehrin üzerinde süzülerek gezintilerini sürdürdü.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow