hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Günlük Gazete Başlıkları

    Günlük Gazete Başlıkları
    expand

    Bugün gazetelerde hangi haberler var? Manşetlerde hangi haberler öne çıkarıldı? İşte 27 Kasım 2004 yılının günlük gazete manşetleri ve gazete haberleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siyanürlü gün Sessizliğini bozan dönemin GATA Komutanı Ömer Şarlak, Türk Ordusu’nun en önemli dört paşasını PKK’nın siyanürle zehirlemek istediği günü anlattı. Kutsal Kase’de Osmanlı izi çıktı İngiltere’de bir parktaki anıt üzerinde bulunan şifrenin Hz. İsa’nın son akşam yemeğinde kullandığı ‘Kutsal Káse’nin yerini işaret ettiği yolundaki iddia, büyük tartışma yarattı. Biz Osmanlı çocuğuyuz Avrupa’nın ne çocuğu olduğunu Avrupalı bilir Fransa Cumhurbaşkanı Chirac’ın Türkiye’nin Avrupalılığını vurgulamak amacıyla ‘Hepimiz Bizans’ın çocuklarıyız’ sözlerine, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Tunus'tan sert karşılık verdi.

    Nüfus sureti tarih oluyor Ehliyetten pasaporta hemen her resmi işlem için vatandaştan nüfus ve ikametgâh belgesi isteme uygulaması bitiyor. Devlet, artık elektronik ortamda, tek tuşla bu bilgilere ulaşabilecek. Ya kar, ya Türk lokumu Şimon Peres, Ortadoğu için 2 senaryo çizdi. Birinin adını Türk lokumu, diğerininkini kar koydu. Esra krizi ertelendi Kartal'da okula gitmesi için kaymakam, okul müdürü ve rehber öğretmenin seferber olduğu Esra, ikna edilemedi. Esra'nın babası, Başbakan'ın kızlarını örnek gösterdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özgürlük türküsü her zaman uymaz Polisin 'arama-belge inceleme yetkisi' talebi CMUK'a giremedi. Çiçek: Özgürlük türküsü hoş da bazen kafiyesi bize uymuyor!.. Bebeği fünyeyle paklatacaklardı Cami kapısına bırakılan çöp poşetini bomba sanan uzmanlar içindeki bebeği son anda fark etti İstanbul da eğitimsiz Bağcılar'da okuma-yazma bilmeyen 32 bin kişi için seferberlik var. İlçeye 72 yeni okul gerekiyor. Büyükşehir de 100 bin kişilik kampanya yapacak.

    Yanılıyorsun Başkan "Türkiye Avrupalı değil" diyen eski Fransa Cumhurbaşkanı d'Estaing'e Financial Times'tan açık mektup. İşte Türk Beckham David Beckham'ı yaratan Curnow şimdi de Fenerli Tuncay'ın peşinde. Kişi başına gelir 7 bin $ Bakan Babacan: AB üç yıllık ekonomik programımıza bakıp sözünü söyleyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyanet'ten Hollywood modeli Diyanet İşleri Başkanlığı, imamlara saygın bir imaj kazandırmak için film ve dizi yapımcılarına Amerikan filmlerindeki din adamı karakterlerini örnek gösterdi. ‘Türk Zıpkını’na Avrupa’dan talip Aselsan, Türkiye'nin ilk milli hava savunma sistemi olan Kaideye Monteli Stinger (KMS) sistemlerinin 10 adetten oluşan ilk paketini dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve üstdüzey komutanların katıldığı törenle teslim etti. Otomobiline 10 milyar vergi ödeyecekler var Yılbaşında motorlu taşıt vergileri yüzde 11.2 zamlanacak. En düşük vergi artışı 28 milyon olurken, süper ciplerin vergileri 10 milyara kadar çıkacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankanızı iyi seçin Bankalara el konma dönemi bitiyor, iflas dönemi başlıyor. Batan bankada parası olana sadece sigorta kapsamında olan 50 milyar lira ödenecek Pes Bankacı Sema Adın’ı ayaklarına beton bağlayıp denize atarak öldürdüler sonra da 6 yıl yatıp çıktılar. Burası İstanbul Felluce’de öldürülen Iraklılar için dün Cuma sonrası tüm Türkiye’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

    AP’nin isteği ‘Kürdistan’ Diyarbakır’da incelemelerde bulunan heyet ‘Kürtlerin politik mücadelesini desteklemeyi sürdüreceğiz’ açıklamasını yaptı. Hükümet Irak açmazında AKP, Amerika’nın Irak’ta katliam boyutuna ulaşan politikası ile seçmen tabanı arasında kaldı. Avrupa Ukrayna için devrede Ukrayna’da beşinci gününü dolduran siyasi krize son verme çabaları çerçevesinde Avrupa Birliği, arabuluculuk görevi üstlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ’Cep’çi öğretmen Samsun’da bir öğretmen sınıfı geçirme karşılığında öğrencisinden cep telefonu istedi. Öğrenci polise gitti ve cep telefonunu verirken öğretmenini suçüstü yakalattı. Öğretmen 5.5 ay hapis ve ömür boyu memuriyetten men cezası aldı. ’Suret’ çilesi bitiyor Türkiye’de resmi dairelerin vatandaştan “Nüfus sureti, ikametgah belgesi” isteme dönemi bitiyor. Artık her devlet kuruluşu bilgisayardan vatandaşın tüm bilgilerine anında ulaşacak.

    Hakim kararıyla kitap okuyorlar Kooperatif Kanunu’na muhalefetten yargılanan beş yöneticiye Kocaali Asliye Ceza Mahkemesi’nden “Amerikan usulü” ceza. Vicdanların Felluce isyanı AKP’li Demir’den Bush’a tepki mektubu. Muhalefet iktidara kızgın. Cumada gösteriler yapıldı Furkan bebek böyle kurtuldu Samsun Ortaköy’de kar yolu kapayınca, Çilesiz Ailesi 5 gün çile çekti. 9 günlük Furkan ağır ateşlendi. Baba ‘cep’ten kaymakama ulaştı. Alarm verildi. Araçlar yolda kaldı ancak yılmayan ekipler zorlu geçen 8 saatte köye ulaştı.

    Çocuklar için kanun geliyor Korumaya muhtaç 6 milyon çocuk için harekete geçildi. Doğu dondu Tüm yutta etkili olan kar yağışı özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini vurdu. Binlerce köy yolu ulaşıma kapandı, telefon ve elektrik hatları kesildi. Gaziantep’te bir kişi donarak ölürken, birçok kişi yollarda mahsur kaldı. İstanbul ve Ankara’dan Doğu’ya giden bazı uçak seferleri yapılamadı. Savunmamızı geliştirmeliyiz Aselsan’ın TSK için ürettiği, Stinger sisteminin teslimat töreninde, savunma sanayiinin geliştirilmesi gereğine dikkat çeken Erdoğan, “Bunun için 1974 Kıbrıs olayları mı yaşanmalı? Bunları yaşamadan yatırım yapmalıyız” dedi.

    Bankacılıkta yeni milat Mali bünyesi zayıflamış banka fona devredilmeyecek ve tasfiye sürecine girecek. Euro, Çin’in desteğiyle yeni bir zirve yaptı Avrupa ortak parası Euro uluslararası döviz piyasalarında çıkışını sürdürüyor. Nüfustan kimliğini getir dönemi bitiyor İçişleri bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Cengiz Aydoğdu, kamu kurum ve kuruluşlarının kişilerin nüfus bilgilerine ulaşabilmesine imkan sağlayacak Kimlik Paylaşım Sistemi’nin aralık ayı sonunda hizmete gireceğini bildirdi.

    Paniğe kapılarak paranızı değiştimeyin Süreyya Serdengeçti, Tercüman’a konuştu. Bu uyarıyı, parasını, hızla değer yitiren dolarda tutanlara yaptı. Köprü alarm veriyor Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan açıkladı: Boğaziçi Köprüsü 31 yaşında. 6 halat tutuyor. Koparsa iş biter...

    Başbakanlık, bürokrasiyi tebdil-i kıyafetle denetliyor Başbakanlık uzmanları, vatandaş gibi hastanelerde ve tapu kadastro müdürlüklerinde kuyruğa girdi; sıra kendilerine gelene kadar geçen süreyi ve gereksiz işlemleri tespit etti. Tapu kadastrodaki işlemlerin yarısına gerek olmadığı belirlendi. Amerika’nın politikalarına halk da vekil de tepkili Amerika’nın son dönemdeki politikaları vatandaşla birlikte milletvekillerini de rahatsız ediyor.

    Bürokrasiye gözaltı 'Bürokratik oligarşi' Başbakanlık'ın oluşturduğu 20 komisyon tarafından yakın takibe alınıyor. Komisyon üyeleri, dedektif gibi çalışarak bürokrasideki kördüğümleri çözecek. ABD katliamına lanet yağdı Amerika'nın Irak'ta sürdürdüğü katliamlar dün binlerce kişi tarafından protesto edildi. ABD'ye lanet yağan eylemler sırasında, bazı göstericilerin taşıdığı 'Daha ne kadar bebek ölecek' dövizleri vahşetin boyutlarını sergiledi. Atılgan ve Zıpkın ordunun emrinde ASELSAN'ın ürettiği Kaideye Monteli Stinger alçak irtifa hava savunma sisteminin ilk parçası Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi.

    Sağlam banka seçmeyen faturayı kendi ödeyecek BDDK’nın hükümete sunduğu yeni bankacılık yasa taslağına göre mali bünyesi bozulan bankalar, artık Fon’a alınmayacak ve doğrudan tasfiye edilecek. Enflasyonsuz dönemde başarı Ar-Ge’den geçer Referans gazetesi ile TOBB tarafından düzenlenen Enflasyonsuz Ortamda İşletme Yönetimi Semineri’nin İkincisi dün İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) yapıldı.

    Dirilişin resmidir İyi oynamış, kötü oynamış...Galatasaray için, Galatasaraylı için dün bunlar önemli değildi. İki haftadır kazanamıyorlardı ve zirvede tutunmak için üç puan istiyorlardı. Kartal’da Carew şoku Bükreş’te işaret ettiği an oyundan alınmadığı için ortalığı birbirine katan Norveçli forvetin sağ ayak çapraz bağlarında yırtık tespit edildi. Beşiktaş, devreyi Carew’siz tamamlayacak.

    Yanal istedi diye Kral ölmez: 0-1 Diyarbakır ve Malatya maçlarında 5 puan kaybedilmiş, operasyon beklentileri ve sorunlarla Ankara'ya ulaşmıştı Galatasaray. Ve Avrupalı Diyar önünde Devler Ligi'nde Sparta Prag'ı deplasmanda da devirerek Avrupa'ya yapışan lider Fenerbahçe, Diyarbakır'ı ağırlıyor. Maç saat 19.00'da.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow