hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Günlük gazete başlıkları

    Günlük gazete başlıkları
    expand

    Bugün gazetelerde hangi haberler var? Manşetlerde hangi haberler öne çıkarıldı? İşte 16 Aralık 2004 yılının günlük gazete manşetleri ve gazete haberleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dostlarımıza açık mektup “Bizim evlatlarımız NATO’da, özgürlük ve demokrasi ilkeleri için sizin evlatlarınızla omuz omuza savaşlara gitti. Bugün aynı özgürlük ve demokrasi değerleri için sizinle aynı çatı altında birlikte yaşamak istiyoruz.” Yangını güvenlikçiler çıkardı Yanan G-Mall Alışveriş Merkezi’nde tezgáhtarlık yapan Kadriye Demirtaş, galada çıkan yangının, 3 özel güvenlik görevlisinin şakalaşırken mumlardan birini devirmesi sonucu başladığını ileri sürdü. Evcil, TMSF’de çete kurmuş Malki cinayeti azmettiricisi Erol Evcil’in, TMSF’de çete oluşturduğu belirlendi. Fon’dan istifa ettirilen adamı Hasan İncekara’nın, kurum içinde Evcil adına örgütlendiği iddia edildi.

    Dürüstçe olmalı Erdoğan, Brüksel'e gitmeden önce son mesajlarını Milliyet'e verdi: "Yeni şartlar icat edilmesin. Dürüstlük bekliyoruz. Her şeye evet diyecek değiliz" Her dilde ‘evet’ Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile müzakerelerin başlatılmasını öneren raporu onayladı. İmtiyazlı ortaklık önergesi reddedildi Türkiye güç katar Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, AB zirvesi arifesinde yaptığı konuşmada, Türk halkının onurlu bir halk olduğunu, imtiyazlı ortaklık gibi bir seçeneği asla kabul etmeyeceğini ve Türkiye'yi dışlamanın çok ağır sorumluluk getireceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Chirac çok net konuştu AB zirvesi öncesi Fransız televizyonuna konuşan Jacques Chirac, 'Türkler onurlu bir halk, imtiyazlı ortaklığı kabul etmez. Türkiye'yi dışlamak ağır sorumluluk getirir' dedi 'Evet, yes, si, ja...' Avrupa Parlamentosu, AB liderlerine Türkiye'yle müzakerelerin gecikmeden başlatılması için çağrı yapan raporu onayladı. Tek pürüz, 'Ermeni soykırımının tanınması'nın da talep edilmesi Denetim sonra gelir G-Mall yangınında iki kişinin ifadeleri alındı. Belediye dün apar topar sinemaları denetledi

    Halklar 'Evet' dedi Türkiye kritik 17 Aralık zirvesinden bir gün önce 41 yıllık Avrupa Birliği sürecinin belki de en anlamlı ve en önemli "evet" yanıtını aldı. Her şeyi falso G-Mall yangını faciasında dekorcu ile işletmeci birbirini suçluyor. Uzmanlar ise faciaya iki tarafın da birlikte yaptığı 7 ölümcül hatanın yol açtığını söylüyor. Çadır nasıl iş merkezi olur! TMMOB yöneticisi Gürdallar: Bir çadırın G-Mall'a dönüşmesi tam bir muamma.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yes-Oui-Ja-Si-Evet Bugüne kadar hep Türkiye alehinde kararların alındığı Avrupa Parlamentosu'nda dün bambaşka bir tablo yaşandı. Çıkış yok İstanbul'un Beyoğlu İlçe Belediyesi'ne bağlı ekipler, İstiklal Caddesi üzerindeki AFM Fitaş, Emek ve Sine Majestik sinemaları inceledi. Villada olaylı haciz Kapatılan Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel'in Ortaköy Enverpaşa Korusu'ndaki villasında dün akşam heyecanlı dakikalar yaşandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Evcil'in ajanı Erol Evcil'e bilgi sızdıran kişinin TMSF Yönetim Kurulu üyesi Hasan İncekara olduğu belirlendi Bunun adı mucize Acil çıkış kapıları kilitli, yangın alarm cihazları çalışmıyor, yangın tüpleri bozuk! "Büyü" isimli korku filminin 7 ayrı salonda birden galasının yapıldığı Dolmabahçe'deki G-Mall'da çıkan yangında aralarında ünlülerin de bulunduğu yüzlerce insanı bir mucize kurtardı

    Kartlar açılıyor 17 aralık doruğu öncesinde AB ile Türkiye arasındaki görüş ayrılıkları belirginleşti Duvarı yıkma fırsatı Avrupa basını, liderlerin gönülsüz de olsa yeşil ışık yakacaklarını yazdı ’Büyü’ filminin galasında yangın ‘Büyü’ filminin Dolmabahçe G-MALL sinemasındaki galasında çıkan yangında dördü ağır olmak üzere 169 kişi dumandan zehirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En korkunç film ‘Büyü’ adlı dinsel içerikli yerli korku filminin İstanbul G-MALL’daki galası sırasında yangın çıktı. Filmi oyuncularla birlikte yedi sinema salonunda izleyen 1000 davetlinin çoğu dumandan zehirlendi. Erdoğan’dan Avrupa’ya: Tarih vermezseniz tarih sizi affetmez Başbakan Erdoğan, İngiliz The Times ve The Independent gazetelerine verdiği demeçlerle Avrupa’ya son mesajını gönderdi.

    Darısı yarına Türkiye’nin 3 kırmızı çizgisini gözeten AP, 407 oyla ‘Hemen müzakere’ raporunu onayladı. Hazmı en zor yemek Tarihi zirve, bu akşam Brüksel’deki çalışma yemeğiyle başlıyor. 25 AB liderinin gündemi Türkiye.

    Tarihi çağrı Avrupa Parlamentosu, dün yaptığı oylamayla Avrupa Birliği’ne Türkiye’nin tam üyeliği konusunda çağrı niteliği taşıyan tarihi bir tavsiye kararı aldı Şaka öldürüyordu Beşiktaş G-Mall Kültür ve Alışveriş Merkezi’nde ‘Büyü’ isimli filmin galası sırasında dehşet dakikalarına yol açan ve 192 kişiyi etkileyen yangının şakalaşma sonucu çıktığı iddia edildi.

    Chirac, Fransız halkına seslendi: Türkiye'yi dışlamanın sorumluluğu ağır olur Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Türkiye'nin AB'den dışlamanın sorumluluğunun ağır olacağını belirtirken üyeliğin hem AB'nin hem de Fransa'nın menfaatine olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan Brüksel'e gitti Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabul edilemeyecek herhangi bir şart beklemediklerini belirterek, "Ama kabul edemeyeceğimiz bir şartı bize dayatmaya kalkarlarsa, bunu kabul etmemiz zaten asla mümkün değildir” dedi.

    Yes-Oui-Ja-Si Avrupa Parlamentosu, Hıristiyan Demokratlar'ın "Gizli oylama" oyununu bozup, müzakerelerin hemen başlamasını ezici bir çoğunlukla kabul etti 'Erdoğan efsane oldu' Le Figaro gazetesi, Başbakan'ın 'sessiz bir devrim' gerçekleştirip Türkiye'nin tarih kitaplarında kalıcı yer alacağını savundu

    Chirac’tan cesur destek Türkiye’nin müzakere sürecinin karara bağlanacağı tarihi zirve arefesinde Avrupa’dan iki önemli mesaj geldi. AB üyeliği dünya için ‘1450 yılın olayı’ Avrupa’nın başkentinde kelimenin tam anlamıyla bir Türkiye çıkarması yaşanıyor. Türk medyası tüm hatlarıyla Brüksel’e odaklanmış durumda.

    Brüksel'de en uzun gece Türkiye'nin 40 yıllık AB macerasında süreç, bu gece alınacak kararla yeni bir boyut kazanacak. AB'nin Türkiye kararının bu gece başlayarak sabaha kadar sürecek olan pazarlıklar sonucu şekillenmesi bekleniyor. AP'den 'tavsiye' çıktı Avrupa Parlamentosu'ndan, "AB, Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini vakit geçirmeden başlatmalı. Müzakere sürecinin, doğası gereği, ucu açıktır" kararı çıktı.

    Başbakan IMF’den teşvik ve yatırımda taviz istedi IMF’ye niyet mektubunun gönderilmesi 2005’e kaldı. Tam bir anlaşma sağlanmadan basın toplantısı yapılmasının ardında 17 aralık tarihinin piyasalar üzerindeki etkisini yumuşatma amacı vardı 12 milyon kaçak cep telefonuna karakoldan çağrı Telekomünikasyon Kurumu, Türkiye’deki 33 milyon cep telefonunun 12 milyonunun kayıt dışı ve 500 bininin de uluslararası cihaz kodunun klonlanmış olduğunu tespit etti.

    Son şans Bol şans Tamam mı, devam mı. Beşiktaş UEFA’da kader sınavına çıkıyor. Rakip zorlu; Parma. 3 puan Siyah-Beyazlılar için büyük bir zafer anlamına geliyor Galatasaray beni istiyor River Plate’te oynayan Javier Mascherano, Galatasaray benimle ilgileniyor. Teklifi düşünüyorum açıklamasını yaptı

    Ko-Parma-k şart Beşiktaş, Parma'yı yenerse gruptan çıkacak. Beraberlik ve yenilgi halinde S.Liege-A.Bilbao maçının sonucu beklenecek. O nedenle Kartal kendi göbeğini kendi kesmeli. İbo yok Sergen var Parma ile bugün UEFA Kupası'nda kaderini belirleyecek bir maça çıkacak olan Beşiktaş'ta Del Bosque, klasik kadrosunu sahaya sürecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow