hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir Kitap Fuarı açıldı

    İzmir Kitap Fuarı açıldı
    expand

    TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğinde düzenlenen 15. İzmir Kitap Fuarı, Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda açıldı.

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, kitap fuarının "sindire sindire" gezdiği fuarların başında geldiğini söyledi.

    Kitap fuarının "ayrı bir tadı, ayrı bir kokusu ve ayrı zenginliği" olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, "Tamamen insana, insanın gelişimine, aydınlığa, çağdaşlığa yönelik bir etkinlik. Bu fuar, İzmir'in havasını değiştiriyor, İzmir'de kültür, sanat konuşuluyor. İzmir adeta titriyor, kendine geliyor" dedi.

    Kocaoğlu, İzmir'i kültür-sanat kenti yapmak için uğraş verdiklerini, çünkü kültür-sanat kenti olmak için gerekli potansiyele en çok sahip olan şehrin İzmir olduğunu dile getirerek, "Bunun için çok çalışıyoruz, planlı çalışıyoruz. Kültür Sanat Çalıştayında bir yol haritası belirledik, şimdi bunları uyguluyoruz. Fuarın İzmir'e ışık getirmesini diliyorum. Gelecek kuşaklar İzmir'den doğan ışıkla parlasın" şeklinde konuştu.

    Eski Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ve eski CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in de açılışta bulunduğunu, ancak kendilerine oturacak yer gösterilmediğini ifade eden Kocaoğlu, "Ayakta kaldıkları için kendilerinden özür diliyorum. Bunu TÜYAP yetkilileri bilemez. Ama İZFAŞ ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bilmeli. İzmir'e emeği geçenlere vefa borcu her zaman gösterilmeli. Tekrar özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

    303 yayınevi

    TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, İzmir Kitap Fuarı'nın Türkiye'deki en uzun soluklu organizasyonlardan biri olduğunu kaydederek, "Paris Kitap Fuarına gittik geçenlerde. Orada çok net gördük ki, İzmir Kitap Fuarı hafif bir itmeyle Paris'i geçecektir" dedi.

    303 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen fuarda konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 120 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde yüzlerce yazarın okurlarıyla buluşacağını ifade eden Kavukçuoğlu, 9 gün sürecek fuarı 200 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

    Kavukçuoğlu, bu sene 50. sanat yılını kutlayan şair, çevirmen, dil bilimci Yüksel Pazarkaya'nın, fuarın onur konuğu olduğunu da kaydetti.

    Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Metin Celal ise kente geldiğinde İzmir'i kongre ve fuarlar, kültür ve sanat kenti yapmaya ilişkin ilanların dikkatini çektiğini aktararak, İzmirlilerin ve Ege halkının kitap fuarına gösterdiği yakın ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    İzmir Kitap Fuarı'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı doğrultusunda düzenlenen etkinlikler olduğunu anlatan Celal, "TÜYAP Çocuk Kulübü bünyesinde 20-22 Nisan'da çocuk şenliğini kutlayacağız. 20'ye yakın etkinlik düzenlenecek. Çocuklara okuma kültürünün verilmesi bakımından bu fuarların önemli katkısı var" dedi.

    Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarın onur konuğu Yüksel Pazarkaya'ya bir plaket verdi. İzmirlilerin ilk gününde yoğun ilgi gösterdiği gözlenen fuarda yayınevleri çeşitli indirimlerle kitap satışı gerçekleştiriyor. 15. İzmir Kitap Fuarı, 24 Nisana kadar 11.00-20.00 saatleri, 25 Nisandaysa 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow