hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Ümraniye soruşturması'nda ilk tutuklama

    Ümraniye soruşturmasında ilk tutuklama
    expand

    İstanbul Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen el bombaları ve patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan kişiler adliyeye sevkedildi. Yasin Hayal'in avukatı olan Fuat Turgut, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

    Savcılık sorgusunun ardından emekli binbaşı Zekeriya Öztürk ise "halkı silahlı isyana teşvik" suçlamasıyla tutuklandı.
     
    "Ergenekon terör örgütü" ile ilgili olarak adliyeye getirilen ve savcılıktaki sorgusu tamamlananlardan emekli binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk ve avukat Fuat Turgut tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
     
    Emekli binbaşı Öztürk, "halkı silahlı isyana teşvik etmek" suçundan tutuklanırken, Hrant Dink cinayetin kapsamında tutuklu bulunan Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut ise nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
     
    Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fuat Turgut, "12 yıldan beri terör örgütü PKK aleyhine davalara bakan bir avukat olarak böyle bir suçlamaya maruz kalmak kanıma dokunuyor. Ayrıca Ergenekon diye adını dahi duymadığım bir örgüte dahil olmakla suçlandım. Böyle bir örgüt varsa da benim alakam yok. Bu bir aklı cürümdür. Benden bir şeylerin intikamı alınıyor diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
     
    Sami Hoştan da adliye getirildi
     
    Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve "Susurluk Davası" hükümlüsü Sami Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi daha adliyeye getirildi.
     
    Sami Hoştan'ın da yer aldığı 2'si kadın 4 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden çıkarıldı.
     
    Polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri altında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen bu kişilerden kadınlar, hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından, Hoştan ile diğer kişi ise ön kapıdan adliyeye alındı.
     
    Sabah saatlerinde adliyeye gönderilen avukat Kemal Kerinçsiz, ile diğer şüpheliler Asım Demir, Mehmet Boğazkaya, Kahraman Şahin, Raif Görüm, Emin Caner Yiğit, Tanju Okan, Muhammet Yüce, Yaşar Aslanköylü, Murat Özkan, Erol Ölmez, Atilla Aksu ve Oğuz Alpaslan Abdülkadir'in ise savcılıktaki sorgu ve işlemleri sürüyor.
     
    Bu arada, aynı soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan, "Drej Ali" olarak bilinen Ali Yasak'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi daha Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.
     
    Öte yandan, daha önce adliyeye getirilenlerden Murat Ö, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
     
    12 Haziran 2007 tarihinde Ümraniye'de Çakmak Mahallesi Güngör sokakta bir gecekonduya baskın düzenlenmiş, gecekonduda ele geçirilen el bombaları ve patlayıcılarla ile ilgili soruşturma başlatılmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow