hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İş Bankası karını ikiye katladı

    İş Bankası karını ikiye katladı
    expand

    Türkiye İş Bankası, 2006 yılının ilk çeyreğinde brüt karını 780 milyon YTL'ye çıkarırken, bankanın aynı dönemdeki net karı da geçen yıla oranla yüzde 100 artış göstererek 408 milyon YTL olarak gerçekleşti.

    İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, konuya ilişkin değerlendirmesinde İş Bankası'nın, 2006 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği performansa dikkat çekerek toplam aktiflerin 65.3 milyar YTL'ye ulaştığını, aktiflerin yüzde 36'sını oluşturan kredilerin de yüzde 13.4 oranında arttığını ifade etti. Özince, şöyle devam etti:
     
    "Özellikle tasarruf mevduatı, ticari mevduat ve diğer mevduat kalemlerinde 2005 yılında başlayan kayda değer performans artışının yılın ilk çeyreğinde de sürmesi sonucunda toplam mevduatımızı da sektör ortalamasının üstünde yüzde 6.6 oranında artırdık. Yılsonuna göre yüzde 15 oranında artış gösteren TL mevduatımız lehindeki mevduat kompozisyon değişimi, bu çeyrekte de devam ederken, söz konusu mevduat grubunun toplam mevduatın içindeki payı yüzde 63.6 düzeyine ulaştı.
     
    İş Bankası, faiz dışı gelir yaratma imkanları açısından taşıdığı üstünlüğü yılın ilk çeyreğinde de göstererek, net ücret ve komisyon gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29.2 oranında artırdı. Türkiye İş Bankası dünya liginde de üst sıralara tırmanmaya devam edecektir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow