hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hande Yener ile ‘Apayrı'

    Hande Yener ile ‘Apayrı
    expand

    Hande Yener, popüler müzik işinde olup da şarkılarına 'Türk motifi' denilen bilindik nameleri, melodileri koymayan ender isimler arasına girdi.

    ‘Apayrı’da katıksız pop-dans müziği sunan Yener, 2000’de çıkardığı ilk albümü ‘Senden İbaret’ten bu yana geliştirdiği yorumculuğu ile yine yükselişte. 
     
    “Hayallerimin de ötesinde” diye tanımladığı yeni CD'sindeki 15 parça tam bir bütünlük ve ahenk içinde akıp gidiyor.
     
    Yıllar önce bir mağazada satış elemanı olarak çalışırken Hülya Avşar’ın araya girmesiyle Sezen Aksu tarafından keşfedilen Yener, yeni albümünü cnnturk.com’a anlatırken,  “şu an yaptığım müziğin daha iyisini yapmaya çalışacağım” diyerek gelecek hakkında da ipucu veriyor.

    Bu albümde sadece yorumculukla kalmamış, prodüktörlüğü de üstlenmiş hatta yeri geldiğinde stüdyoda sabahlamışsınız. ‘Apayrı’ bugüne dek en çok emek verdiğiniz, en özen gösterdiğiniz albüm çalışmanız oldu denilebilir mi?
     
    Hande Yener: “Tüm albümlerime aynı özeni göstermeye çalıştım. Bu albümde tabi ki diğerlerine oranla bir fark var. Bu albümdeki fark, hayallerimin de ötesinde olması.”
     
    ‘Kelepçe' parçasının video klibini çeken Simon Henwood ile çalışmak size neler kattı?
     
    Hande Yener:  “Çok heyecanlıydı o günkü çalışma. Henwood’un heyecanı etkiliydi, çok profesyonel biri. Üç hafta süren animasyon çalışması sonucu bir kez daha onunla çalışmaktan keyif aldım.”
     
    İkinci klip hangi parçaya çekilecek?
     
    Hande Yener: “Kim Bilebilir Aşkı.”
     
    Madonna’ya olan hayranlığınız biliniyor. Madonna’nın hangi özellikleri sizi etkiliyor?
     
    Hande Yener: “Enerjisi, müziği ve başarısı.”
     
    Ancak ABD ile Türkiye’deki müzik endüstrilerinin yapıları ve çapları oldukça farklı. Madonna'nın elde ettiği başarı, Hande Yener’e örnek teşkil edebilir mi gerçekten?
     
    Hande Yener:  “İyi müzik yapan herkes zaten bana kendimi iyi hissettiriyor. Ülke ayrımı yapmıyorum müzik dinlerken.”
     
    Albümdeki ‘Bugün Sevgililer Günü’ gibi bazı parçalarınızda, Türkçe şarkılarda çok da alışık olmadığımız yeni vokal kullanımlarına tanık oluyoruz. Hande Yener şarkı söyleme tekniğini mi değiştiriyor?
     
    Hande Yener:  “Kesinlikle yorumculuğum sahnede her an değişikliğe uğruyor, dolayısıyla bu stüdyo okumalarında da kendini gösteriyor. Bir parçaya hayat vermek, onu doğru yorumlamak, hikayeyi anlatmak bence çok önemli. Bu yönümü de ilerletmeye çalışıyorum. Bu değişim devam edecek diyebilirim.”
     
    Albüme 15 parça koymak biraz bonkörlük olmamış mı?
     
    Hande Yener:“Birtanesi bile eksik olmamalıydı bence.”
     
    Ya ucuz fiyat uygulaması? Albümünüz 7.5 YTL’den satılıyor. Neden böyle bir uygulamaya gerek görüldü?
     
    Hande Yener:  “MP3 ve korsan CD’yle elde edilen müzik bence sektörü çok kötü etkiledi. Dinleyici de belki pahalı bulduğu için satın almaktan kaçınıyordu. Bence bu fiyat her iki tarafı da mutlu etti.”
     
    Sezen Aksu’ya vokal yaptığınız ilk dönemlere dönersek... Aksu ile çalışmak size neler kattı?
     
    Hande Yener:  “Öncelikle, yapabileceğime inanmamı sağladı. Çok iyi müzisyenlerle tanıştım, bir albüm nasıl yapılır yaşadım. Zaten birçok konuda takdir ettiğim için kendiyle çalıştım. Dolayısıyla ondan birçok şey öğrendiğimi söyleyebilirim.”
     
    Evde bir anne, dışarıda ünlü bir insansınız. Aşka dair şarkılar yorumlayan biri olarak sizin aşka vaktiniz kalıyor mu?
     
    Hande Yener: “Hayatımda müzik olduğu için her zaman aşk var. Bu duyguyu yaşamak için zaman yaratmak insanın kendi elinde. Kendi içinden gelen bir şey. Doğru kişi doğru zaman olduğu an, çok şey paylaşacak zaman çıkıyor."
     
    Hande Yener erkeklere güvenir mi?
     
    Hande Yener:  "Güvenirim ve hislerimle hareket ederim."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow