hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adaylığı kesinleşen Topbaş CHP'ye çattı

    Adaylığı kesinleşen Topbaş CHPye çattı
    expand

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde aday gösterildikten sonra ilk kez konuştu. Topbaş ilk demecinde CHP'li belediyelere göndermede bulundu.

    Parti mensuplarına kendisini destekledikleri için teşekkür eden Kadir Topbaş, "İkinci kez aday olma şansının bana verilmiş olması çok önemli. Sandıkta netice nasıl olacak. İstanbulluların desteğinden daha fazlasını güvenilirliklerini sandığa yansıttıkları taktirde İstanbul'da tarihi yeniden başlatmış oluruz" dedi.

    "Kayseri'ye liman yapmak gibi vaatler çok geride kaldı" diyen Kadir Topbaş, yerel yönetimlerin ülkelerin kalknmasında son derece önemli olduğunu kaydetti.

    Bugüne kadar 11.4 katrilyon lirayı ulaşıma ayırdıklarını söyleyen Topbaş, göreve geldiklerinde İstanbul'daki araç hareketliliğinin 11 milyon olduğunu ekledi. Topbaş, görev yaptıkları süre boyunca bu sayının 23 milyona ulaştığını da kaydetti.

    "Önümüzdeki dönemle ilgili deprem dönüşüm çalışmalarının öncelik kazanacağını anlatan Topbaş, İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmasıyla ilgili çalışmaların da ön planda yer alacağını söyledi.

    Topbaş, "Belediye başkanları bir semboldür. Başarıya ulaşmasında halkın katılması önemlidir. Gelecek dönemde daha aktif katılımın ön plana çıkacağını biliyorum. Hakkımızda çok büyük bir destek gördüğümüzü bana karşı çok ciddi bir güven duygusu olduğunu biliyorum. 5 yıl sonra çok farklı şeyler konuşacağımızı söyleyebilirim" diye konuştu.

    29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde ilçe adaylarının nasıl belirleneceği konusundaki bir soru üzerine Kadir Topbaş, "Başbakanımız her ay farklı bir araştırma grubunda değerlendirmeler yapıyor. Mutlaka kararı verirken kamuoyu yoklamalarını, temayül yoklamalarını dikkate almaktadır. Bizim bugüne kadar beş büyükşehir belediye başkanımızın devamı için karar verildi. İlçeler konusunda çok daha kısa sürede açıklamalar yaplacaktır. Seçim kampanyaları da başladığında ilçe ve bürükşehir belediyeleri birarada olursa, daha başarılı olunacaktır" dedi.

    Topbaş ABD'deki seçimleri örnek vererek, ülkedeki seçim çalışmalarını İstanbul'da da uygulamayı düşündüğünü söyledi.

    Topbaş sürecin, temayül yoklamalarının ardından, bilgilerin belediye başkanı ve il başkanına sunularak, Başbakan'ın değerlendirmesine sunulacağını ardından da parti üst kurullarında görüşülerek karara bağlanacağını kaydetti.

    Halk adına görev yaptıklarını ancak zaman zaman tatsız olayların yaşandığını söyleyen Topbaş, son olarak Bakırköy'de Büyükşehir Belediyesi ile ilgili dava açıldığını kaydetti.

    Belediye bedelini ödemedikleri için 30 trilyon ödemeye mahkum olduklarını belirten Topbaş, hizmet noktasında bu tip davranışlar ortaya konulduğunda bundan halkın rahatsız olacağını kaydetti.

    Seçmenlere de bir çağrı yapan Topbaş, seçmenlerden büyükşehir belediye başkanını seçerken gösterecekleri iradeyi, ilçe belediye başkanlıkları seçiminde de göstermelerini istedi.

    CHP'nin İstanbul adayını merak edip etmediği yönünde gelen bir soru üzerine ise Topbaş, "Biz kendi işimize bakıyoruz. Arzu ettiğimiz şu; daha saygılı bir siyaset yapmak. Birtakım rahatsız edici tavırlar takınmadan seçim kampanyasını yürütmek. CHP ve diğer partiler ilkeli ve dürüst olacaklardır. Geçmişin kötü kavgalarının İstanbul ve Tükriye tarafından kabul edilmediğini biliyoruz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow