hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belçika Ligi eşcinsel futbolcu istemiyor

    Belçika Ligi eşcinsel futbolcu istemiyor
    expand

    Belçika Birinci Futbol Ligi'nde forma giyen futbolcular arasında yapılan bir ankette, oyuncuların yüzde 70'inin eşcinsel sporcuya karşı oldukları ortaya çıktı.

    Ülkenin en büyük futbol dergisi "Voetbalmagazine", Birinci Lig'de yer alan 508 futbolcuyla gerçekleştirdiği ankette, "Kulübünüzde eşcinsel oyuncu kabul eder misin" sorusunu yöneltti ve yüzde 70'inden "hayır" karşılığını aldı.

    Birinci Lig'de her kulüpte tahmin edilenden daha fazla eşcinsel oyuncu olduğunu iddia eden dergi, kendi kimliğini açıklayan futbolcuların, kulübünde gözden düştüğünü ve geleceklerinin de zorlaştığını yazdı.

    Ankette, söz konusu soruya 303 futbolcu "hayır' derken, geri kalan 205 oyuncunun ise eşcinsel veya eşcinsellikle ilgisi olduğu iddia edildi.

    Anketi yapan dergi sorumlusu Jacques Sys, sonuçlara kendilerinin de şaşırdıklarını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

    "Öte yandan bakarsan, Avrupa'daki eşcinsellerin sayısını gözönünde tutarsak, toplumun en azından yüzde 10'u eşcinsel. Onun için bunu normal görüyoruz. Birinci Lig'de futbolcular arasında, tahmin edilenden fazla eşcinsel olduğuna inanıyoruz. Ama modern futbolda bunu söylemek çok büyük bir problem. Şu ana kadar Avrupa'da İngiliz Premier Lig'de Justin Fashanu, kendisinin açıkça homoseksüel olduğunu itiraf etmişti. Ertesi maçta rakip takım taraftarları, maç boyu futbolcu aleyhinde sloganlar attı. Birkaç yıl sonra söz konusu oyuncu intihar ederek, yaşamına son verdi."

    Milli oyuncunun değerlendirmesi


    Belçika'nın milli futbolcusu Bob Peeters da futbolun saha içinde ve dışında bir savaş olduğunu vurgulayarak, görüşlerini şöyle aktardı:

    "Futbolcu sahada kendini ne kadar kabadayı olarak gösterirse, taraftar onu o kadar seviyor. Saha içinde ve dışında futbol her zaman savaştır. Onun için eşcinsellere hiç şans tanınmıyor. Bu nedenden dolayı dünyada hiçbir profesyonel kulüpte, 'ben eşcinselim' diye kendini ortaya çıkaran futbolcu yoktur. Justin Fashanu'nun intiharından sonra bu olay tamamen kapatıldı. Eşcinselliğe karşı olan futbolcular, bayanlarda da çok popüler olan ünlü çanta markalarını taşıyorlar."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow