hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Günlük gazete başlıkları

    Günlük gazete başlıkları
    expand

    Türkiye'nin önde gelen siyaset, ekonomi ve spor gazetelerinin manşet haberlerine cnnturk.com'dan ulaşın.


     
     
    13 müdürlü Çarşamba kızak karakolu
    Fatih’teki Çarşamba Polis Noktası’nda 13 emniyet müdürü ve 2 emniyet amiri görev yapıyor. Polis noktasında 3 polis memuru görevli.

    Hanedan’ın önemli isimleri katılmadı
    TRT’nin hazırladığı ve önümüzdeki günlerde yayına girecek olan "Osmanlı’nın Sürgünü" belgeselinin tanıtımı için Dolmabahçe Sarayı’nda geçtiğimiz salı gecesi verilen ve çok sayıda hanedan mensubunun katıldığı davet, Osmanoğlu ailesi içerisinde büyük tartışma yarattı. Hanedanın önemli isimlerinin davete katılmamaları dikkat çekti.
     
     

    Ortaöğretimde hurafeli din eğitimi
    11. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında abdest suyunun alyuvarların sayısını artırmaktan, tansiyonu dengelemeye birçok yararı olduğu anlatılıyor. Uzmanlara göre bu bilgiler bilimdışı

    Anında beraat
    'Baba ve Piç' adlı romanında 'Basın yoluyla Türklüğü aşağıladığı' iddiasıyla yargılanan Elif Şafak için mahkeme, yazarın katılmadığı ilk duruşmada 'anında beraat' kararı verdi 

     

    Lozan yalanları
    CHP, 'Azınlık tanımı değişti, okul açma hakkı verildi, ruhban okulu açılacak' diyor. Prof. Oran: Lozan'daki tanıma dönüldü. Ruhban okuluysa açık olmalı

    Elif Şafak'a ilk celsede beraat
    Beyoğlu Adliyesi'ndeki duruşmada müdahil olamadıkları için sinirlenen ülkücü avukatlar, getirdikleri Elif Şafak afişini yaktı.


     
    Terörü kimseye havale etmeyiz
    Org. Büyükanıt "Ne demek PKK koordinatörlüğü. Türkiye terörle kendi silahlı kuvvetleriyle mücadele eder" dedi.

    Elif Şafak'a jet beraat
    Yazar Elif Şafak, Türkiye'de eşine az rastlanan bir kararla, daha ifadesi bile alınmadan, ilk duruşmada beraat etti.

     

    Bu bir cinayet
    Antalya'da önceki gün patlayan fırtına alışveriş merkezinin çatısının çökmesine neden oldu. Enkaz altında kalan 8 kişiden 3 yaşındaki Merve Taş hayatını kaybetti. Annesi ise ağır yaralı.  
      


    Avrupa aşkına şipşak beraat
    Baba ve Piç' adlı romanındaki ifadelerinde 'Türklüğü aşağıladığı' iddiasıyla TCK'nın 301. maddesinden 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan yazar Elif Şafak beraat etti. Hukukçular Birliği'nin şikayeti üzerine yargılanan Şafak'ın 'derhal beraatine' karar verildi.
     
    PKK'ya karşı yeni bir söz yok
    ABD'de bulunan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 2 Ekim'de Başkan George Bush ile yapacağı görüşme öncesinde, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile otelde bir araya gelerek stratejik konuları değerlendirdi. PKK ile mücadelede yeni bir kararın çıkmadığı toplantı sonrasında değerlendirme yapan Dışişleri Sözcüsü Namık Tan, 'Yapıcı ve dostane havada geçen bir görüşme oldu' dedi. 
      


    'Bir daha yapmam'
    Topbaş, 105 milyon dolarlık tünel inşaatını ihalesiz vermelerini "Tamamen siyasetçi acelesi" sözleriyle açıkladı, "Bundan sonraki ihaleler açık olacak" dedi
    Gece Başbakan aradı sabah beraat etti
    Yazar Elif Şafak’ın “Türklüğü alenen aşağıladığı” iddasıyla yargılandığı davadan beraat kararı çıktı

     

    Bu gücü kimden alıyor?
    Danıştay zanlısı Arslan'ın babası türbanın 'değer' olduğunu savunarak yine gazetemize saldırdı
     
    'Lozan'ı delmeyin'
    Baykal, vakıflarla ilgili düzenlemelerin ağır siyasi sorumluluğu olacağı uyarısında bulundu  
     
     

    Türk okulları, bulundukları ülkenin övünç kaynağı
    Türk müteşebbislerin çabalarıyla dünyanın değişik yerlerinde açılan okullar, bulundukları ülkede büyük takdir görüyor.
     
    Gül’den Rice’a: Kerkük bütün Irak’ı etkiler

     

    Her bombada iki kirli hesap
    Lübnan'da 1000'den fazla insanı öldüren İsrail bombalarının ticari hedefleri de ortaya çıktı. Saldırılarda özellikle Irak'ta İsrail markalarıyla rekabet eden malları üreten fabrikalar vuruldu.  
      


    Tek rakibimiz Beşiktaş!
    “Beşiktaş ile mukavelemde ‘ilk 11 garantisi’ ya da ‘Delgado ile birlikte oynar’ maddesi yok. Ben hep hazır olurum, kararı Tigana verir.” “Fransa’dan da İngiltere’den de kendi isteğimle ayrıldım. Türkiye’ye gelirken de endişem olmadı. Dünya Kupası’nda teklif aldım, düşünmeden kabul ettim.”
     

     

    Fener'in Alex zaferi
    Kanarya ile sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Alex de Souza, "F.Bahçe'de çok mutluyum ve gitmeye niyetim yok" dedi. Süper sambacıyı, Ocak 2007'deki ara dönemde Real Madrid transfer etmek istiyordu. Böylece devlerin 'Alex kapışması'nda zafer sarı-lacivertlilerin oldu.



    Sivil kalkınma hamlesi başladı
    Devlet Bakanı Şener'i Ankara Sohbetleri'ne konuk ettik
     

     
    Hükümet, Kamu İhale Kurulu'nda bütün ipleri ele geçiriyor
    AB'ye uyum için hazırlanan yasa taslağı Kamu İhale Kurulu'nun yapısını kökten değiştiriyor. Üye sayısı 10'dan 7'ye inerken, tüm üyeleri hükümet belirliyor. AKP'nin atadığı 2 üye ise göreve devam edecek



    Elif Şafak beraat etti, Avrupa 301'de değişiklik istiyor
     
    Mahkemenin kararı ile Elif Şafak'a Türklüğü aşağılamak suçuyla açılan dava düştü. Avrupa Birliği, Türkiye'yi 301'inci madenin değiştirilmesi için görüşmelerin başlaması yönünde uyardı
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow