hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Safranbolu'da bir sığınak arayanlara

    Safranboluda bir sığınak arayanlara
    expand

    Hacımemişler Evi, bir Gülevi - Safranbolu işletmesi olarak bugünlerde yeni konuklarını ağırlamaya başlıyor.

    Hacımemişler Evi, Safranbolu'da ayakta kalan binin üzerindeki tarihi ev gibi, uzun bir geçmişe tanıklık ediyor.
     
    Hacımemişler Ailesi'nin 19'uncu yüzyılda yaptırdığı ev, 20'nci yüzyılın başında bir yangın geçirdi. Toprak altında bırakılan bir bölüm temel dışında 150 yıllık evin dekorasyonu 20'inci yüzyıl başı dekorasyon anlayışında yapı öğelerine sahip.
     
    Eski kent merkezinin en önemli caddesi üzerinde bulunan evin çatı ve cephesi, Kültür Bakanlığı tarafından sokak cephesi sağlıklaştırılması kapsamında onarıldı.
     
    90'larda başlayan turizm hareketine de sahne olan ve Safranbolu'nun ilk küçük otellerinden biri olan Hacmemişler Evi, yoğun kullanım sonucu çökme noktasına geldi.
     
    Son restorasyonu bir yılı aşan sürede gerçekleşti ve ilave yatak odaları söküldü. Yanlış restorasyon uygulamaları giderildi. Bozulan mekanlar yeniden özgün durumuna getirildi. Özgün malzemesi olabildiğince korunan ev, yeniden çağdaş yaşama uygun hale sokuldu.
     
    Hacımemişler Evi'nin bir küçük otel olarak restorasyonu sırasında yangından sonra tamir gördüğü dönemin dekorasyon anlayışı araştırıldı ve yeniden yaratıldı.
     


    Geleneksel Safranbolu odası tarzında döşeli beş odası bulunan evde değerli eşya ve evrakın yangından korunması için çok kalın taş duvar ve tonozla yapılmış bulunan kasa dairesi ise bar olarak düzenlendi.
     
    Hacımemişler Evi'nde bir başoda ve dört yatak odası bulunuyor. Odalarda TV ve mini-bar ise bulunmuyor.
     
    Eve girişte yeralan 'Aquarius Cafe-Bar' 20 kişilik kapasiteye sahip ve günün her saatinde hizmet veriyor.Mekanda uydu antenli büyük ekran HD LCD TV de mevcut.

    Hacımemişler Evi, sadece 10 konuk kabul ediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow