hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tom Cruise yeni filme başladı

    Tom Cruise yeni filme başladı
    expand

    ABD'li oyuncu Tom Cruise, Hitler'e suikast girişiminde bulunan Claus Schenk Graf von Stauffenberg'i canlandıracağı 'Valkyrie' adlı filmin çekimlerine, Almanya'da başladı.

    Cruise, Kasım ayı sonunda tamamlanması beklenen filmin çekimleri için,oyuncu eşi Katie Holmes ve kızı Suri ile birlikte Berlin yakınlarındaki bir villaya yerleşti.
     
    Filmin çekimleri için, Hitler'in yolculuklarda kullandığı ve yanında kendine eşlik eden iki adet Junkers Ju-52 tipi uçak kiralandı.
     
    Uçaklar, Berlin yakınlarındaki Löpten adlı ormanlık bölgede bulunuyor.
     
    Cruise'un film ekibinin, Stauffenberg'in kurşuna dizildiği Bendler Block önünde ve Tempelhof havaalanının bir kısmında çekim yapması yasaklandı.
     
    Alexandra Maria Lara ve Armin Mueller-Stahl gibi ünlü Alman oyuncular da filmde rol almayacaklarını açıkladı.
     
    Stauffenberg'in oğlu Berthold Schenk Graf von Stauffenberg deScientology adlı tarikata mensup olduğu bilinen Tom Cruise'nin babasını canlandırmasını istemediğini belirterek, "Cruise, babamdan elini çeksin.

    Scientology üyesi bir kişinin babamı canlandırmasını sempatiyle karşılamıyorum" dedi.
     
    Bendler Block'un bakımından sorumlu olan Almanya Maliye Bakanlığı'nın birsözcüsü ise aldıkları kararın Cruise'un tarikat üyesi olmasıyla ilgisi olmadığını, ancak Bendler Block'un bir anma yeri olduğunu ve böyle bir yerde film çekilmesinin uygun görülmediğini söyledi.
     
    Sözcü, daha önce aynı yerde film çekimine izin verdiklerininhatırlatılması üzerine de bunun bir hata olduğunu, böyle bir hatayı tekrarlamak istemediklerini kaydetti.
     
     

     

    Cruise, filmde, İkinci Dünya Savaşı sırasında 'Wolfsschanze' adlı sığınağında Adolf Hitler'e karşı 20 Temmuz 1944 tarihinde bombalı suikast girişiminde bulunduktan sonra kurşuna dizilen Claus Schenk Graf von Stauffenberg'i canlandırıyor.
     
    Stauffenberg'in bir çanta içinde, Hitler'in sığınaktaki toplantı odasına bıraktığı bomba, planlandığı gibi patlamış, ancak Hitler olaydan hafif yaralarla kurtulmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow