hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da bu kez 5 araç kundaklandı

    Adanada bu kez 5 araç kundaklandı
    expand

    Adana'da son günlerde yaşanan otomobil kundaklama olaylarına dün gece 5 araç daha eklendi. Kundakçılarıın yakalanması için güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkartıldı.

    İlk olay saat 22.00 sıralarında Gülbahçe mahallesi 132 ve 112 sokaklarda meydana geldi. Motosikletli olduğu tahmin edilen saldırgan 132 sokakta park halindeki 34 BK 1574 plakalı kamyonun tamponuna benzin döktükten sonra ateşe verip hızla uzaklaştı.

    Yanan kamyonu söndürmek için vatandaşlar sokağa döküldü. Polis olay yeri ve çevresinde saldırganı araştırırken, kundakçı bu defa 112 sokakta ortaya çıktı.

    Bir fabrikaya ait 01 NB 683 plakalı servis otobüsünü ateşe verip gecenin karanlığından yararlanarak olay yerinden kaçtı. Özellikle karanlık noktaları seçen saldırganın yakalanması için alarma geçen polis, uygulama başlattı. Şüphelendiği otomobil, motosikletli ve yayaları durduran Terörle Mücadele, Güvenlik ve Asayiş Şubesi'ne bağlık ekipler arama yaptı.

    Güney Adana'da alarm durumu sürerken, 03.30'da yeni bir kundaklama haberi geldi. Polisin uygulama yaptığı bölgenin ters istikametinde bulunan Yeniyurt mahallesi 5 sokaktaki Aydınlar Sitesi'nde 3 otomobile molotof kokteyli atan kimliği belirsiz 2 kişinin motosikletle kaçtığı ihbar edildi.

    Olay yerine gelen itfaiye alevler içindeki otomobilleri söndürürken, polis eşkal belirlemek için çalışma başlattı. Terör örgütü yanlılarının gerçekleştirdiği sanılan kundaklama olaylarına karşı, MOBESE sistemi olmayan Adana'da bir dizi tedbirler alan valilik, akaryakıt istasyonlarından bidonla benzin satışına yasak getirdi.

    Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla esnaf odaları ile bağlı meslek kuruluşlarına uyarı göndererek, güvenlik kamerası olan işlerlerinin sistemlerini gece de açık bulundurmasını istedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow