hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Efkan Ala yeni Başbakanlık Müsteşarı

    Efkan Ala yeni Başbakanlık Müsteşarı
    expand

    Yeni Başbakanlık Müsteşarı, Diyarbakır Valisi Efkan Ala oldu. Köşk'e gönderilen Efkan Ala'nın atama kararnamesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı.

    Atama kararı Resmi Gazete'de de yayınlanan 42 yaşındaki Efkan Ala, iberal demokrat tutumu ve farklı söylemleriyle öne çıkmış bir vali.
     
    Ala, "Vatandaş ile terörist ve teröriste destek verenleri ayırmayı biliriz. Bunun adı yeni yönetim tekniklerini devreye sokmaktır. Diyarbakır için olağanüstü hal çözüm değil. Rotamız Avrupa Birliği'dir" sözleri ile ön plana çıkmıştı.
     
    İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu Efkan Ala kaymakamlık, vali yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı'nda daire başkanlığı ve Turizm Bakanlığı'nda genel müdürlük görevlerinde bulundu.
     
    Ala, 2003 yılında Batman, 2004'te de Diyarbakır valisi oldu.
     
    Güneydoğu Anadolu'yu ve bölgenin sorunlarını iyi bilen Ala, Diyarbakır'da sevilen bir isim.
     
    Başbakanlık müsteşarlığı kilit makamların başında geliyor. Müsteşarlığın, bakanlıklar arasında işbirliğini sağlamak hükümetin genel politikasının uygulanışını izlemek gibi önemli görevleri var.
     
    Ala: "Başarının ödüllendirilmesi..."
     
    Diyarbakır Valisi Efkan Ala, Başbakanlık Müsteşarlığı`na atanmasını "başarının ödüllendirilmesi" olarak değerlendirdi, "Başarının ödüllendirilmesi diğer insanları da mutlaka motive edecektir" dedi.
     
    Ala, demokratik açılımların bölgede teröre desteği minimize ettiğini, artık Diyarbakır'ın birinci önceliğinin istihdam yaratılması olduğunu söyledi.
     
    Efkan Ala, halkla diyaloğun önemine dikkat çekti: "En kritik zamanlarda vatandaşa güvenmenin ne kadar geçerli bir enstrüman olduğunu Diyarbakır halkı bütün Türkiye'ye gösterdi. Diyarbakır son zamanlarda çok değişti."
     
    Diyarbakırlıların kalbinde farklı bir yere sahip olan Ala, yeni görevinde de kentin sorunlarını ihmal etmeyeceğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow