hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Tezkerenin geçmesinden mutluluk duyduk"

    Tezkerenin geçmesinden mutluluk duyduk
    expand

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sınır ötesi operasyonla ilgili Başbakanlık tezkeresinin TBMM'den rekor oyla geçmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

    Hisarcıklıoğlu, Denizli'de konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. TOBB Başkanı bir gazetecinin, "tezkerenin uzun ve kısa vadede etkilerinin ne olacağına" dair sorusu üzerine, tezkerenin rekor oyla geçmesinden mutluluk duyduklarını belirtti.
     
    Türkiye'nin kendi ülkesine dışarıdan yapılan müdahaleye cevap veriyor olması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Bu çerçevede hükümetimiz askerlerle görüşerek bu konuda karar vermiştir. En iyi doğrultuyu onlar bilirler. O çerçevede ben 'Hayırlı olsun' diyorum. 'Bunun ekonomik faturası ne olur?' diye hesap olmaz" dedi.
     
    Hisarcıklıoğlu ayrıca, "Ülke milli beraberliği ve bütünlüğü söz konusuyken 'Bunun ekonomiye ne yansıması olacaktır?' diye soru sormak bile doğru değildir" diye konuştu.
     
    Tezkereye Meclis onayı
     
    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak ile mücavir alanlara gönderilmesi için hükümete 1 yıl süreyle izin verilmesini öngören Başbakanlık tezkeresi 17 Ekim'de 19'a karşı 507 oyla TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
     
    Oylamanın ardından bir açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemiz, milletimiz için teröre karşı mücadeleyi uluslararası bir karar olarak görenler için hayırlı olsun" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow