hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İtalyan gazetecileri ajan sanmışlar

    İtalyan gazetecileri ajan sanmışlar
    expand

    Suriye'de İslami bir grup tarafından kaçırıldıktan sonra serbest bırakan 4 İtalyan gazeteci, ajan sanıldıkları için alıkonulduklarını söyledi.

    Suriye'nin kuzeyinde geçen hafta kaçırılan ve bugün özgürlüklerine kavuşan 4 gazeteciden İtalyan devlet televizyonu muhabiri Amadeo Ricucci, Özgür Suriye Ordusu'nun parçası olmayan silahlı bir İslami grup tarafından ajan zannedildikleri için alıkonulduklarını söyledi.

    Serbest kalmalarının ardından İtalyan haber ajansı ANSA ile haber kanalı RAI News'a konuşan Ricucci, iyi olduklarını belirtti. Ricucci, "Özgür Suriye Ordusu'nun parçası olmayan silahlı bir İslami grubun elindeydik. Onlar bize iyi davrandı. Saçımızın tek kılına zarar gelmedi" diye konuştu.

    Hadisenin bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ifade eden Ricucci, özgürlükten mahrum olmayı psikolojik bir işkence olarak tanımladı.

    Ricucci, "Bizi ajan sandıkları için alıkoydular. Onların lojistik tesislerini görüntülüyoruz sanmışlar. Bizim çektiğimiz görüntülere bakmak istediler. Bizi uzun süre tuttular" derken, şu an için Türkiye'de olduklarını, havaalanında kendilerini İtalya'ya getirecek uçağı beklediklerini kaydetti.

    RAI kanalının bir programı için bölgede çalışan gazeteciler aynı zamanda her gün Bologna kenti yakınlarındaki San Lazzaro di Savena kasabasındaki bir lise ile internet üzerinden bağlantı yaparak, öğrencilere sahada gazetecilik konusunda bilgi veriyordu. 4 Nisan Perşembe günü okulun o günkü brifing için gazetecilere cep telefonlarından ulaşamamaları üzerine gazetecilerin başına bir şey geldiği anlaşılmış ve dört gazetecinin kaçırıldığı haberleri 5 Nisan akşamı basına yansımıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow