İndex

Çankaya'da bilim ve teknoloji konuşulacak

Çankaya'da bilim ve teknoloji konuşulacak

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Nanoteknolojiden yenilebilir enerjiye, matematikten fizik ve mühendisliğe bilim dünyasındaki son gelişmeler, "Uluslararası Bilim ve Teknolojideki Yeni Gelişmeler Çalıştayı"nda ele alınacak.

Çankaya Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, 3-4 Kasım'da "Uluslararası Bilim ve Teknolojideki Yeni Gelişmeler Çalıştayı", 5-7 Kasım arasında ise 3. IFAC Kesirli Türev ve Uygulamaları Çalıştayı (FDA'08) Çankaya Üniversitesinde yapılacak.

Nano bilim ve nanoteknoloji, matematikte lineer olmayan kompleks sistemler, fizik ve mühendislik, simetriler, süper simetriler ve toplanabilen sistemlerdeki gelişmelerin ele alınacağı çalıştayda, elektronik malzeme tasarımları, yenilenebilir enerji konuları da tartışılacak.

Kanser hücrelerinin deneysel tespiti ile algılayıcı ve çok amaçlı ince filmlerin üretilmesi de çalıştayın konuları arasında yer alacak.

FDA'08'de ise kesirli sistem, kuram ve uygulama bazında ele alınacak ve bugünkü konumu değerlendirilecek.

Çalıştaylara, Türkiye'nin yanı sıra toplam 25 ülkeden 300'ü aşkın bilim insanı katılacak. Yorum Yaz | Yorumları Oku
Okuyucu Yorumları Yorum Yaz

Diğer Haberler

ADnet

Gezinti

Reklam

En Popüler

En Popüler

Reklam