hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa ilk seansta sert düştü

    Borsa ilk seansta sert düştü
    expand

    Hisse senetleri dolar/TL'nin yeni tarihi zirveyi görmesine ve tahvil faizlerindeki yükselişe paralel olarak seans sonuna doğru kayıplarını bankalar öncülüğünde artırarak yüzde 2'nin üzerinde ekside kapandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BIST-100 endeksi seansın son bir saatinde 85,500 seviyesinin kırılmasıyla birlikte kayıplarını sert şekilde artırarak 84,040 puanı gördükten sonra yüzde 2.07 kayıpla 84,137.05 puandan kapandı. Bankacılık endeksi yüzde 3.09 geriledi.

    Dolar ABD'de dün açıklanan güçlü veriler ve Fed'in yaz aylarından itibaren faiz artırabileceğine yönelik beklentilerle küresel bazda değer kazanırken, yurtiçinde ekonomi yönetiminin geleceğine ilişkin endişeler dolar/TL'yi 2.5215 ile yeni tarihi zirveye taşıdı.

    Tahvil/bono piyasasında ise, iki yıllık gösterge olan 16 Kasım 2016 itfalı tahvil, dün spot kapanışta yüzde 8.34 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 8.48 oldu. Bugün işlem bazında yüzde 8.85'e kadar yükselerek yılın en yüksek seviyesi test edildi.

    Garanti Yatırım Araştırma Yönetmeni Özgür Yurtdaşseven, "TL ve bono faizlerindeki yükseliş satış baskısı yaratıyor. Bu düşüşün ardından ikinci seansta tepki alımı görebiliriz ama faizi rahatlatıcı gelişmeler olmadığı sürece ileriki haftalarda 83,000 seviyesinin altı gündeme gelebilir" dedi.

    Dolar rekor tazeledi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow