hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "NATO'da Rus vetosuna izin vermeyiz"

    NATOda Rus vetosuna izin vermeyiz
    expand

    ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ABD ile Avrupalıların, Rusya'nın Gürcistan ile Ukrayna'nın NATO'ya girmesini veto etmesine izin vermeyeceği uyarısında bulundu.

    İspanya'da yayımlanan El Mundo gazetesine bir makale yazan Rice, NATO'nun Gürcistan için kapılarının tamamen açık olduğunu ve bunun gerçek olması için ittifakın çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

    Rice, makalesinde, "Aynı zamanda ABD ve Avrupa, Rusya'nın komşularının egemenlik, bağımsızlık ve toprak bütünlüklerine destek vermektedir. Ve Rusya'nın Avrupa-Amerika cemaatimizin geleceği hakkında veto kullanmasına izin vermeyeceğiz. Bu mesaj aynı zamanda Ukrayna'daki dostlarımıza da açıkça iletilmiştir" uyarısına yer verdi.

    Eski birer SSCB ülkesi olan Gürcistan ve Ukrayna, Moskova'nın nüfuz alanından çıkmaya ve Rusya'nın muhalefetine rağmen Atlantik ittifakına üye olmaya çalışıyor.

    Ukrayna'nın Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko, New York'taki 63. BM Genel Kurulu çalışmaları sırasında, Rusya'nın ülkesinin NATO'ya girmekten vazgeçmesi için yaptığı baskıları reddettiğini ilan etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow