hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lavrov'dan Erivan'da NATO açıklaması

    Lavrovdan Erivanda NATO açıklaması
    expand

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin de NATO ile işbirliği yaptığını belirterek, "Bu nedenle Rusya, Ermenistan'ın NATO ile ilişkilerini geliştirmeye devam etmesinden rahatsız değil" dedi.

    Ermenistan'ın başkenti Erivan'da temaslarda bulunan Lavrov, Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan ile ortak basın toplantısı düzenledi.

    Toplantıda Lavrov'a halen Erivan'da NATO Barış İçin Ortaklık (BİO) kapsamında geniş katılımlı askeri tatbikat yapıldığı anımsatılarak, Ermenistan-NATO ilişkilerini nasıl karşıladıkları yolundaki bir soru üzerine, "NATO üyesi bazı ülkelerin bazı konuları askıya almaya çalışmasına rağmen, Rusya'nın NATO ile işbirliğini sürdürdüğünü, ayrıca NATO-Rusya ortak konseyinin bulunduğunu" söyledi.

    Ermenistan gibi Rusya'nın da Avrupa-Atlantik Ortaklık Konseyi üyesi olduğunu anımsatan Lavrov, "Tehlike, NATO'nun mekanik olarak Doğuya yayılma çabasıdır. Fakat NATO, çalışmalarını yeni tehditlerle ortak mücadeleye yönelik olarak değiştirirse, işbirliği fırsatlarından yararlanabiliriz" diye konuştu.

    Lavrov, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Tiflis ziyareti ve burada imzalanan anlaşmalarla ilgili bir soruyu da, "Moskova, Ermeni-Gürcü işbirliğinin geliştirilmesi yönündeki anlaşmaları ancak olumlu gelişme olarak görmektedir" diye yanıtladı.

    Nalbantyan da konuşmasında ağustos ayında Gürcistan'daki gelişmelerden dolayı bu ülkeden Ermenistan'a yapılan taşımacılık alanında sorunlar yaşadıklarını belirterek, "Erivan, Rus-Gürcü ilişkilerinin kısa zamanda normalleşmesinden yanadır ve bu sürece kendi imkanları ölçüsünde katkı sağlamaya hazırdır" dedi.

    Eduard Nalbantyan, Rusya'nın bölgedeki barış ve işbirliğinin geliştirilmesine aktif katkıda bulunduğunu, ülkesinin Rusya'yı bu konuda desteklediğini kaydetti.

    Lavrov ile görüşmesinde halen işgal altında tutulan Yukarı Karabağ ile ilgili sorunun çözüm sürecine ilişkin gelişmeleri de ele aldıklarını söyleyen Nalbantyan, "Sorunun Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarının önerileri doğrultusunda ve ancak barışçıl yollarla çözümüne bağlı kaldığımızı bir kez daha dile getirdik" diye konuştu.

    İki bakanın görüşmesinde ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve bu çerçevede özellikle akaryakıt, enerji ve ulaşım alanlarında ortak projeler üzerinde durulduğu belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow