İndex

Barzani İran'da, gündem PJAK

Barzani İran'da, gündem PJAK

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
PKK konusunda Türkiye tarafından sıkıştırılan Kuzey Irak bölgesel yönetimi lideri Mesud Barzani, bir yandan da İran'la terör örgütü PKK'nın İran'daki uzantısı PJAK konusunu görüşüyor.

Davet üzerine İran'a giden Barzani, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki ile bir araya geldi. İkili Tahran'daki görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda PJAK konusuyla birlikte, sınır güvenliği ve karşılıklı işbirliği konusunun görüşüldüğü ifade edildi.

Barzani'nin İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'la da bir araya geleceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz hafta da Bağdat'ta Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik ile görüşen Barzani, "Türkiye ile buzların eridiği" mesajını verdi.

Görüşme sonrası konuşan Irak'ın Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Kürt kökenli Genelkurmay Başkanı Babakir Zibari ise, Türkiye ile Kürt yönetimi arasındaki ivmenin sürmesi halinde sınırların dahi yeniden çizilebileceğini söyledi.

İran'da PJAK tepkisi

İran güvenlik güçleriyle PJAK'lı teröristler arasında son iki haftada çıkan çatışmalarda 4 terörist ölü ele geçirilmişti.

Çatışmalarda 3 askerini kaybeden İran, teröristlerle mücadelenin aralıksız olarak sürdürüleceğini açıklamıştı.

İlgili Konular » PKK İranIrakdiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Ne bakanı olursunuz?
Sizce insanoğlunun yaptığı en büyük tarihsel hata ne?





Devam