Ağustos ayından beri 200 bin kişinin göç etmek zorunda kaldığı Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde insanlık dramı yaşanıyor. Çatışmaların yaşandığı bölgeye giden Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ve İngiliz mevkidaşı David Milliband, Avrupa Birliği'nin bölgeye yardım edeceği sözünü verdi.
Krize diplomatik yollardan çözüm bulunması çabaları çerçevesinde başkent Kinşasa'da Cumhurbaşkanı Joseph Kabila ile görüşen Fransız ve İngiliz bakanlar, mülteci kamplarını da ziyaret etti.
Ancak AB'nin Kongo'daki sivilleri korumak için bölgeye asker gönderme olasılığının az olduğu belirtiliyor.
İki bakan, isyancılara destek vermekle suçlanan Ruanda'yı da ziyaret edecek.
Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu da , hükümet güçleri ve isyancılar arasında çatışmaların yaşandığı bölgede ciddi insan hakları ihlallerinin olduğunu duyurdu.
Federasyon, çatışmalar sonrası ordudan kaçan askerlerin yağmalama ve tecavüz olaylarına karıştığı ifade ediyor.
Yorum Yaz |
Yorumları Oku