hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AGİT gözlemcilerine ateş açıldı

    AGİT gözlemcilerine ateş açıldı
    expand

    Gürcistan'da görevli Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerine, Güney Osetya yakınlarında ateş açıldığı bildirildi. Güney Oseta yönetimi ise olayla ilgilerinin olmadığını açıkladı.

    Gürcistan polisi, bölgede incelemelerde bulunan AGİT gözlemcilerine ateş açıldığını, yaralanan olmadığını açıklarken, Gürcistan televizyonları, gözlemcilerin bulunduğu zırhlı aracın ön camındaki ve kaportasındaki mermi izlerini içeren görüntülere yer verdi.

    Görüntülerde, aracın ön kısmında yer alan açık bir şekilde belli olan AGİT bayrağına da dikkat çekildi.

    Gürcistan ile Rusya arasında, Ağustos ayında çıkan 5 günlük çatışmaların ardından bölgede ilk kez gözlemcilere doğrudan ateş açıldığı belirtiliyor.

    Güney Oseta yönetimi ise, Gürcistan'da görevli Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerinin aracına ateş açılmasıyla hiçbir ilgilerinin olmadığını açıkladı.

    Güney Osetya savunma bakanlığı yetkilisi İbrahim Gassayev, yönetimin internet sitesinde yer alan açıklamasında, olayla ilgilerinin bulunmadığını belirtti ve savına kanıt olarak, en iyi ateşli silahlarının menzilinin bile 800 metreyi geçmemesini gösterdi.

    Gassayev, gözlemcilerin ateş açıldığı sırada, sınıra 1,5 kilometre uzaklıkta olduğunu da hatırlattı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow