hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya'da çok zengin kömür rezervi bulundu

    Konyada çok zengin kömür rezervi bulundu
    expand

    Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü Orta Anadolu 2'nci Bölge Müdürü Ali Rıza Demirci, "İki yıldır süren çalışma sonunda Türkiye'de en büyük kömür rezervlerinden biri Karapınar'da bulundu" dedi.

    Demirci, Konya'da MTA'nın iki yıldır sürdürdüğü kömür madeni arama çalışmalarında önemli bir başarı elde edildiğini, Karapınar ilçesi yakınlarında Türkiye'deki en büyük kömür rezervlerinden birinin tespit edildiğini söyledi.

    Karapınar'da tespit edilen kömür rezervi büyüklüğünün, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki rezervle kıyaslanamayacak oranda büyük olduğunu ifade eden Demirci, "Ermenek kömürünün kalorisi 3500 civarında. Bu kömürün kalorisi Ermenek kömürü kadar yüksek değil, 1800-2200 kalori arasında olduğu söylenebilir. Ancak, rezerv büyüklüğü nedeniyle termik santral kurulması düşünülüyor" dedi.
     
    Demirci, Karapınar'da tespit edilen zengin kömür rezervinin çok büyük bir alanı kapladığını söyledi ancak, rezervin tam olarak hangi mevkiide bulunduğunu bazı gerekçelerle şimdilik kamuoyu ile paylaşmaktan kaçındı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow