hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eureko Rus Oranta'yı satın aldı

    Eureko Rus Orantayı satın aldı
    expand

    Türkiye pazarına Garanti Sigortanın yüzde 80 hisseni alarak giren Eureko B.V., Rusya'da Oranta'nın tüm hisselerini satın aldı.

    Eureko Sigortadan yapılan yazılı açıklamada, Eureko B.V. ve PromSvyazCapital Group (PSC) tarafından imzalanan anlaşma ile, Eureko B.V.'nin Rusya'da Oranta olarak bilinen ve PSC bünyesinde faaliyet gösteren LLC Insurance Company Oranta ile CJSC Insurance Company Oranta-M'nin tüm hisselerini satın aldığı, satış işlemlerinin tamamlanmasının ve düzenleyici kurumların onayının ardından şirketlerin resmen Eureko B.V. bünyesine geçeceği bildirildi.

    Açıklamada, Rusya pazarına Oranta'nın tüm hisselerini alarak giren Eureko B.V.'nin böylece faaliyetlerini sürdürdüğü ülke sayısını 12'ye çıkardığı kaydedildi.

    Eureko'nun uluslararası operasyonlardan sorumlu Üyesi Thomas van Rijckevorsel anlaşmaya ilişkin değerlendirmesinde, Oranta'nın Eureko'nun büyüme hedeflerini bire bir karşıladığını, bu işlemin yarattığı potansiyelin daha da büyüyerek stratejik hedefleri hayata geçirmelerini sağlayacağını vurguladı.

    Rijckevorsel, Eureko'nun global anlamda süregelen finansal darboğaza karşın, belirlenmiş uluslararası büyüme stratejisini uygulama konusunda tutarlı olmayı hedeflediğini belirterek, gerçekleşen bu yeni satın alma işleminin, şirketin söz konusu stratejiye olan bağlılığını daha da perçinlediğini aktardı.

    PromSvyazCapital Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Khokhryakov ise değerlendirmesinde, yaptıkları analizler sonucunda, Oranta'nın gelişiminin, Eureko B.V. ile entegrasyon sürecinde daha da hızlanacağını öngördüklerini ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow