İndex

"Fotoğraflarla Sinemada Atatürk" sergisi

"Fotoğraflarla Sinemada Atatürk" sergisi

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sinema-TV Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sami Şekeroğlu'nun, Atatürk'ün görüntülerinden karelerle hazırladığı "Fotoğraflarla Sinemada Atatürk" sergisi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açıldı.

MSGSÜ'deki serginin açılışında konuşan Bakan Günay, Şekeroğlu'na sinemaya katkılarından dolayı mütevazı bir şükran törenini de içeren bu etkinlikte bulunmaktan onur duyduğunu dile getirdi.

Bakan Günay, Şekeroğlu'nun çok büyük teşekkürü tam anlamıyla hak eden öğreticilerden biri olduğunu vurguladı.

Sinemanın, en önemli kitlesel mesaj veren alanlardan biri olduğunu belirten Günay, Sinema-TV Merkezindeki görüntü arşivinin bilgisayar teknolojisiyle geleceğe taşınması için bakanlık olarak işbirliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi.

Atatürk'ün yer aldığı arşiv görüntülerindeki karelerden oluşan serginin, Atatürk'ün 70'inci ölüm yıl dönümünden birkaç gün önce açılmasının da anlamlı olduğunu dile getiren Günay, son günlerde Atatürk ile ilgili tartışmalar
bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Elbette ki Atatürk de hepimiz gibi bir insandı, ama vefatının üzerinden bu kadar yıl geçtikten sonra milleti tarafından bu kadar sevilen tek insandır. Elbette O da bir insandı. Elbette O'nun da umutları, sevinçleri, üzüntüleri vardı. Bunların dile getirilmesi, bir biçimde herkesin kendi anlayışının ürünüdür, ama hepimiz biliyoruz ki her şeyin dışında O sade insan, bir kahramandı. Biz güzel ne yaşıyorsak O'na borçluyuz. Atatürk'e hepimiz adına, hepiniz adına, milletimiz adına şükranlarımı ifade etmek istiyorum."

Törende Bakan Günay, Şekeroğlu'na MSGSÜ adına bir şükran plaketi verdi.

"Fotoğraflarla Sinemada Atatürk" sergisi, 21 Kasıma kadar açık kalacak. Yorum Yaz | Yorumları Oku
Okuyucu Yorumları Yorum Yaz

Diğer Haberler

ADnet

Gezinti

Reklam

En Popüler

En Popüler

Reklam