hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Geminin adı Terör - Dan Simmons

    Geminin adı Terör - Dan Simmons
    expand

    Artemis Yayınları ABD'de uzun süre çok satılan kitaplar listesinde yer almayı başarmış "Olympus"un yazarı Dan Simmons'ın yeni kitabı "Terör"ü yayımladı.

    Dean Koontz'un çok başarılı bulduğunu belirttiği "Terör", tarihi gerçekçilik, gotik korku ve eski mitolojinin karışımı bir kitap olarak karşımıza çıkıyor.
     
    Usta bir anlatımla bezenen tüm bu gizem dolu hikâye, okuyucular için "iyi bir seçim" izlenimi uyandırıyor.
     
    Kitabın konusu özetle şöyle:
     
    Terör adlı kraliyet gemisiyle yola çıkan adamların hepsi büyük bir zafer umudu taşıyordu.
     
    1845 Franklin Gemi Yolculuğu’nun bir parçası olan ve efsanevi Kuzeybatı Geçiti’ni ilk araştıran, buhar gücüyle çalışan gemilerin yolcuları, o ana kadar bölgeye ulaşan en bilimsel gruptu.
     
    Kuzey Kutup çemberinde havada en ufak bir ısınma olmadan ikinci yaz mevsimine girerlerken kendilerini kabusumsu bir buz ve karanlık ikliminin içinde buldular.
     
    Bitmek bilmeyen soğukta bu 126 adam, kendilerini zehirleyen yiyecekler, gittikçe azalan kömürün sıkıntısı ve ezici buz kütlelerinin eline düşüp yamulan gemiler gerçeğine direnmek zorundaydı.
     
    Ancak asıl düşmanları çok daha tüyler ürperticiydi. Dışarıda, buz gibi karanlığın içinde bir şey vardı: Gemilerini gözetleyen, göremedikleri, yırtıcı bir hayvan, pençelerini takmış içeri girmeye çalışan canavarımsı bir dehşet.

    Kazıyı yürüten liderleri Sör John Franklin’in hayatı berbat bir ölümle son bulunca Kaptan Francis Crozier komutaya geçti ve hayatta kalan mürettebatına, son çare buzların üzerinden güneye kaçma çabalarında öncülük etti.
     
    Gemi yolcularının arasında konuşamayan, Eskimo bir kadın da vardı ve kurtuluşun anahtarı o olabilirdi -veya ölümün elçisiydi. Ancak bir kış mevsimi daha yaklaşırken, vitamin eksikliği, hastalıklar ve açlık giderek artarken ve buzdaki terör ekibi takip etmeyi sürdürürken Crozier ve adamları artık kaçış olmadığından korkmaya başladı.
     
    Gerçek tarihi olaylara dayanan, Terör kalbinizi durduracak bir gerilim ve destansı macera öğeleriyle Dan Simmons’a ‘büyük sözler vermekle kalmayıp sonuna kadar bunlara sadık kalan bir yazar’ gibi övgüler kazandıran bir roman.
     
    Gerçek tarihi olaylara dayanan,peşinizi bırakmayan ve okuyanı sürekli şaşırtan öyküsüyle Terör, sizi iliklerinize kadar donduracak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow