hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Madonna zirveyi ele geçirdi

    Madonna zirveyi ele geçirdi
    expand

    Madonna ve Celine Dion, 2008 yılında dünya çapında düzenledikleri konserlerle, değeri 200 milyon doları geçen bilet sattı.



    Pollstar'ın internet sitesinde yer alan haberde Madonna'nın geçen hafta Brezilya konseriyle sona eren "Sticky & Sweet" dünya turunda 281,6 milyon dolar gelir elde ettiği bilgisine yer verildi.

    17 ülkede gerçekleşen konserler dizisinin Kuzey Amerika'da gerçekleşen bölümünde ise Madonna'nın 105,3 milyon dolar kazandığı bildirildi.

    Fransız asıllı Kanadalı şarkıcı Celine Dion ise, uzun süren turnesi boyunca 236,6 milyon dolar kazandı. Toplam 24 ülkeyi gezen sanatçı, Kuzey Amerika'dan 94 milyon dolar kazandı.

    Bu yıl veriler değişti


    Eğlence sektörüyle ilgili finansal verileri değerlendiren Pollstar, bu yıl ilk kez Kuzey Amerika turları dışındaki konserleri de hesaba kattı.

    Daha önce 2005'te yapılan ve sadece Kuzey Amerika'yla sınırlı olan hesaplamalara göre Madonna 8'inci, Celine dion ise 12'nciydi.

    Eski listede 162 milyon dolarla The Rolling Stones ilk sıradaydı.

    Kuzey Amerika dışındaki konserlerin de hesaba katılmasıyla birlikte liste alt üst oldu ve Madonna'yla Celine Dion zirveye tırmandı.

    Pollstar'ın 2003'ten bu yanan düzenlediği listede her yıl ilk 10'da yer alan tek isim ise Celine Dion oldu.

    Bu yıl dünya çapında düzenlenen listede üçüncü sırada 176,3 milyon dolarla Bon Jovi bulunuyor. Dördüncü Bruce Springsteen'in kazancı ise 165,8 milyon dolar oldu.
    Geçtiğimiz yılın birincisi olan The Sting ise, bu yıl The Police olarak beşinci sırada yer aldı.

    Pollstar'ın verilerine göre 2008 yılında konsere giden izleyici sayısı bir önceki yıla göre azaldı. Ancak bilet fiyatları geçen yıla göre arttı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow