hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinema.com'da "2008 Yılının En İyileri"

    Sinema.comda 2008 Yılının En İyileri
    expand

    Sinema.com'un yaptığı "2008 Yılının En İyileri" anketi sonuçları açıklandı. "Issız Adam" yılın en iyi yerli filmi seçilirken, son Batman filmi "Kara Şövalye" de yılın en iyi yabancı filmi oldu.

    9 bin 700 kişinin oy kullandığı ankette, yılın en iyi yerli ve yabancı filmi, en iyi animasyon, en iyi yerli ve yabancı kadın ve erkek oyuncular belirlendi.

    2008 yılında Türkiye sinemalarında ticari gösterime girmiş filmler arasında yapılan anket sonucunda, Çağan Irmak'ın son aylarda bir fenomen halini alan filmi "Issız Adam" oyların % 33'ünü alarak yılın en iyi yerli filmi seçilirken, son Batman filmi "Kara Şövalye" de aynı oy oranıyla yılın en iyi yabancı filmi seçildi.

    Animasyon dalında ise "Vol.İ", "Madagascar 2" ile olan çekişmesinden galip ayrıldı.

    Yılın en iyi yerli oyuncuları: Cem Yılmaz ve Özgü Namal


    "A.R.O.G."la beklenen patlamayı yapan Cem Yılmaz % 24 oyla en iyi yerli erkek oyuncu seçilirken, yılın en iyi yerli kadın oyuncusu ise Özgü Namal oldu.

    En iyi yabancı kadın oyuncu dalında, Angelina Jolie'yi birincilik tahtına oturdu. Yılın en iyi yabancı erkek oyuncusu ise, geçtiğimiz yıl hazin bir kazayla aramızdan ayrılan Heath Ledger oldu.

    En iyi yönetmenlerde sürpriz yok

    Sinema.com üyeleri, en iyi yönetmen oylarını da en iyi filmdeki tercihlerine paralel bir şekilde kullandı. Anket sonucunda, yerli yönetmen dalında "Issız Adam"ın yönetmeni Çağan Irmak, yüzde 50 gibi bir oranla birinci olurken, yabancılar arasında "Kara Şövalye"nin yönetmeni Christopher Nolan yüzde 38 oyla birinci oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow