Galatasaray'ın futbol şubesi sorumlularından Haldun Üstünel, UEFA Kupası'nda gruptan çıkmayı değil, final oynamayı düşündüklerini söyledi.
Üstünel, "taraftarımızın içi rahat olsun, bu gruptan çıkıp Kadıköy'e kadar uzanacağız" dedi.
UEFA'daki hedeflerinin belli olduğunu vurgulayan Üstünel, "en az ilk üçte yer alarak yolumuza devam etmek istiyoruz. 18 Aralık'ta gruptan çıkmış
Galatasaray, UEFA'da yoluna devam edecektir" diye konuştu.
Talihsiz sakatlıklar yaşadıklarını ve kadro oluşumunda zorlandıklarını kaydeden Haldun Üstünel şöyle devam etti:
"Grup maçları 23 Ekim'de başlayıp, 18 Aralık'ta sona erecek. Bu sürede sakatlarımız dönmüş olacak. Rakibimiz kim olursa olsun, UEFA'da son noktaya kadar gitmek istiyoruz. Bu inanç ve cesaret bizde var.
"
Galatasaray'ın Avrupa'da bilinen adını bu yıl herkese hatırlatacağız. Bütün hazırlığımız bu yönde. Olympiakos'un liginde lider olması,
Benfica'nın Napoli'yi eleyerek gruplara kalması, Metalist Kharkiv'in
Beşiktaş'ı elemesi, bizim her maça ayrı bir önem vermemiz gerektiğini gösteriyor.
"Her karşılaşmayı etap etap düşünüp günün koşullarına göre değerlendirme yapacağız, ama sonunda gruptan çıkmış bir
Galatasaray yoluna devam edecek."
Üstünel, eşleştikleri rakipleriyle nerede karşılaşacaklarını fazla önemsemediklerini de sözlerine ekledi.
Sezgin: "Rakipler değil fikstür önemli"Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, UEFA Kupası ikinci tur grubuna eşleştikleri rakiplerin kim olduğunun önemli olmadığını söyledi.
Nyon'daki kura çekimine katılan Adnan Sezgin, sarı-kırmızılı kulübün
internet sitesinde yer alan açıklamasında, genel olarak takımlara bakıldığında
Şampiyonlar Ligi formatında bir görüntü ortaya çıktığını belirtti.
"Kupada bir yerlere gelmek istiyorsak rakibin kim olduğu önemli değil" diyen Sezgin şunları söyledi:
"Bizim için kuradan daha önemli olan fikstür. Sakatlarımızın dönmesi için zamana ihtiyacımız var. Bu yüzden hangi takımla nerede oynayacağımız bizim için daha önemli. Kiminle nerede oynamayı istememiz için çeşitli faktörler var.
"Örneğin hava şartları çok önemli. Bu yüzden Metalist Kharkiv maçını dışarıda oynamak istemeyiz. Hertha Berlin'in dışarıda oynamamız Türk vatandaşlarının bize vereceği destek açısından avantaj olarak görülebilir. Hertha Berlin ile dışarıda oynarsak üç maçımızı da evimizde oynayacakmışız gibi olabiliriz."
Sezgin, tek amaçlarının gruplardan çıkmak olduğunu dile getirerek, gerçek oyunlarını ortaya koymaları halinde bunu başarabileceklerini sözlerine ekledi.