Arsenal menajeri Arsene Wenger, takım arkadaşlarını basın önünde eleştiren William Gallas'ın yerine Cesc Fabregas'ı kaptanlığa getirdi.
Arsenal'in
Premier League'de Cumartesi günü
Manchester City'ye 3-0 yenildiği maçta Gallas'ı kadroya almayan Wenger, Fransız savunmacıyı takım kaptanlığından da aldı.
Fransız teknik adam, 31 yaşındaki Gallas'ın
Dinamo Kiev ile oynanacak
Şampiyonlar Ligi grup mücadelesinde takıma döneceğini ancak kaptanlık görevini Cesc Fabregas'ın yapacağını açıkladı.
"Kaptan takımın liderlerinden biri ve dış dünyaya açılan sesidir" diyen Wenger, 21 yaşındaki Fabregas'ı kalıcı olarak kaptanlığa getirdiğini söyledi.
Gallas, dört gün önce basına yaptığı açıklamada takım arkadaşlarını "savaşta yeterince cesur olmamak" ile eleştirmişti.
2006'nın Ağustos ayında
Chelsea'den aldıkları Gallas'ın kulüpte hala geleceği olduğuna inanan Wenger, "William'ın futbolcu ve insan olarak gözümde değeri var. Ona büyük saygı duyuyorum. Acımasız bir
medya ortamında kaptan olarak işini yapmaya çalışıyordu" dedi.
İngiliz basını ve
Arsenal taraftarları, City yenilgisiyle daha ligin 14. haftasında zirvenin 10 puan gerisine düşen
Arsenal'in kötü gidişini, Wenger'in sonuç yerine güzel futbol odaklı futbol anlayışına bağlıyor.