hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karagümrük çetesine tutuklama

    Karagümrük çetesine tutuklama
    expand

    Kamuoyunda "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik "Çamur" adlı operasyonda gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 9 kişiden 6'sı tutuklandı.

    İstanbul'da, bir suç örgütü liderine yönelik suikast hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınan Zeynel, Sedat ve Nejat Ergin kardeşler ile Tevfik Ağansoy'un eşi Hülya Ağansoy'un da aralarında bulunduğu 15 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Beşiktaş'ta ki İstanbul Adliyesine sevk edildi.
     
    Nuri Ergin'in kardeşleri Nejat Ergin, Zeynel Ergin ve oğlu Nurettin Ergin ile öldürülen Tevfik Nurullah Ağansoy'un eşi Aynur Hülya Ağansoy'un da yer aldığı 15 kişi, savcılığa çıkarıldı.
     
    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay tarafından ifadeleri alınan bu kişilerden Zeynel Ergin, Nejat Ergin ve Nurettin Ergin'in de bulunduğu 9'u "Suç işlemek için örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak", "tehdit", "yağma" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından nöbetçi mahkemeye gönderildi.
     
    Ağansoy'un da aralarında bulunduğu diğer 6 kişi ise savcılıkça serbest bırakıldı.
     
    Nöbetçi mahkeme Nurettin Ergin, Soner Ergin, Hakan Yontarlı, Can Özdemir, Yasin Açıkgöz ve Fatih Akman'ın tutuklanmasına; Zeynel Ergin, Nejat Ergin ve Şebnem Ergin serbest bırakılmasına karar verdi.
     
    Nurettin Ergin, tutuklanmasının ardından "Bu aileyi kimse yıldıramayacak. Öldürsünler bizi" diye bağırdı.
     
    Ağansoy'un öldürülmesi
     
    Bebek'teki Deniz Taksi Çay Bahçesi'nde 28 Ağustos 1996 gecesi düzenlenen silahlı saldırıda, Emlakbank eski Genel Müdürü Engin Civan'ın yaralanması olayına ilişkin olarak yargılanırken, "bir zamanlar sağ kolu olduğu" Alaattin Çakıcı ile ters düşen Tevfik Nurullah Ağansoy, polis memuru Celal Babür, Ayşegül Balaban adlı vatandaş ve saldırganlardan Recep Çiçek ölmüştü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow