hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kenan Evren'den türbana ilginç çıkış

    Kenan Evrenden türbana ilginç çıkış
    expand

    7'inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, türban konusunda ilginç bir çıkış yaptı. "Kadınların saçlarının görünmesi günah olacaksa Allah onları saçsız yaratırdı'' diyen Evren, türbanı İran lideri Humeyni'nin Türkiye'ye soktuğunu iddia etti.

    7'inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve Emekli Orgeneral Fikret Küpeli, bugün, Manisa'nın Turgutlu ilçesine gelerek eski dostları Mehmet Altan'ı ziyaret etti.
     
    Turgutlulu işadamı Mehmet Altan´ın besi çiftliği, domates ve marul serasını gezen Evren ile Küpeli, ürünler hakkında bilgi aldı. Daha sonra Turgutlu'nun meşhur köftecisi Yusuf'ta yemek yiyen Evren ve Küpeli, vatandaşlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.
     
    Sıkça tartışılan türban konusuyla ilgili soruyu yanıtlayan Kenan Evren, "Bu sıralarda türbanla yatıp türbanla kalkıyoruz. Başka işimiz kalmadı. Ülkenin huzuru kaçtı. İnşallah buna güzel bir hal, çare bulurlar da krizden kurtuluruz. Yoksa memleket böyle kriz içerisinde gittikçe, birbirlerine karşı hasmane tutum içerisinde, halka halka teşekkül edecek" dedi.
     
    "Kadınların saçlarının görünmesi günah olacaksa Allah onları saçsız yaratırdı" diyen Kenan Evren, "Yapamaz mıydı, yapardı. Ama yapmamış" diyerek türbanı Türkiye'nin gündemine Humeyni'nin soktuğunu söyledi.
     
    Evren, "Peki nereden çıkmış bu türban. İran'daki o ilk gelen Humeyni bunu soktu. Humeyni, 1979'dan sonra dehşetli para harcayarak bizim Türkiye'deki genç çocukları, kızları da bu yola sürükledi. İşte o halen devam ediyor. İran'a hasret duymuşuz sanki. İran'a benzemek istiyoruz, inşallah bundan kurtuluruz'' dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow