hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sahte içki operasyonu: 28 gözaltı

    Sahte içki operasyonu: 28 gözaltı
    expand

    Ürettikleri sahte içkileri ithal malı gibi göstererek piyasaya sürdükleri iddia edilen, aralarında Alkollü İçecekler İthalatçıları ve Dağıtıcıları Derneği (AİİDD) Başkanı Osman Ü'nün de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

    Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şubesi ekipleri, 7 aydır devam eden istihbarat çalışmaları sonucunda, eski Kepsut yolunda bir su firmasının bayisine aitmiş gibi gösterilen fabrikada sahte içki imalatı yapıldığını belirledi.
     
    Güvenlik güçlerince takip edildiklerini anlayan zanlılar, fabrikayı boşaltıp, Denizli'ye taşıdı.
     
    Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren güvenlik güçleri, sahte içki üretiminin Denizli'de, ham madde temininin İstanbul'dan, pazarlamanın Ankara'dan yapıldığını, sahte içkilerin ithal edilmiş gibi gösterilerek piyasaya sürüldüğünü belirleyince "Sarı Şebboy" adı verilen operasyon düzenlendi.
     
    Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak Balıkesir, Ankara, İstanbul, İzmir, Denizli, Antalya ve Mersin'de düzenlediği operasyonda, 42 kişi yakalandı.
     
    Zanlılardan 14'ü ifadelerine başvurulduktan sonra serbest bırakılırken, gözaltına alınan AİİDD Başkanı Osman Ü'nün de aralarında bulunduğu 5'i kadın 28 kişi Balıkesir'e getirildi.
     
    Operasyonda, 40 bin 245 şişe votka, 42 bin 139 şişe viski, 33 bin 180 şişe bira, 7 bin 152 adet boş viski şişesi, 190 bin sahte içki bandrolü, 100 bin adet viski karton ambalajı, bir milyon 79 bin adet sahte viski şişe etiketi, tanklar içinde üretilmiş 16 ton sahte viski, 10 ton sahte votka, 26 ton sahte içki yapımında kullanılan etil alkol ele geçirildi.
     
    Operasyonun düzenlendiği işyerleri ve depolarda, sahte içki yapımında kullanılan 10 ton arındırılmış su, birer adet bandrol basma, etiket basma, kapak monte, şişe dolum, şişe kapaklama bilye makineleri, 2 adet palet taşıyıcı, 25 kilogram toz aroma, 60 kilogram sıvı aroma, 1 adet ruhsatsız tabanca ve "bir içimlik" ifade edilen esrara el konulduğu belirtildi.
     
    Banka hesaplarında 10 milyon YTL
     
    Zanlıların banka hesaplarındaki yaklaşık 10 milyon YTL ile 40 araç ve mal varlıklarına da mahkeme kararı ile el konulduğu kaydedildi.
     
    Zanlıların sorgulamalarının devam ettiği, yarın "TCK'nın 184'üncü maddesine muhalefet, organize suç örgütü kurmak, halkın sağlığını tehlikeye atmak" gibi suçlardan adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.
     
    Bu arada, bazı zanlıların daha önce sahte içki üretimi ve pazarlama suçlarından adli kayıtlarının bulunduğu bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow