hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özal ANAVATAN için genel başkan adayı

    Özal ANAVATAN için genel başkan adayı
    expand

    Edirne'deki yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve serbest bırakılan Ahmet Özal, Anavatan Partisi Genel Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

    İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Özal, "ANAVATAN ve DP birleşmesi fiyasko ile sonuçlandı. ANAVATAN'ın seçime bile giremeyecek kadar zor duruma getirilmiş olması beni üzdü. Bundan 2-3 ay önce Erkan Mumcu ile görüştüm. ANAVATAN genel başkanlığından çekilmesi gerektiğini söyledim" dedi.
     
    Ahmet Özal, "Kendisine ilk kongrede aday olduğumu deklare ettim. Teşkilatlarla görüştüm. Teşkilatlar da beni aramaya başladı bir kaynaşma oldu. Delegelerin yüzde 90'ı aday olmamı canı gönülden istiyor. Dünden beri çokça telefon aldım. Hemen çalışmalarımıza başlayacağız" şeklinde konuştu.
     
    Seçim öncesi bir siyasi parti kurma planları olduğunu ancak ANAVATAN ve Demokrat Parti arasındaki birleşme sürecini izlemek üzere bu fikrinden vazgeçtiğini belirten Ahmet Özal, "Ben babamın yarım kalan projesini gerçekleştireceğim. Bu bana bir vasiyettir" dedi.
     
    "Beni durduramayacaksınız"
     
    "Siyasete ne zaman girmeye karar versem enteresan şeylerle karşılaşıyorum diyen Özal, son yaşadıklarının belki bir tesadüf olduğunu belirtirken aynı zamanda da şaşırtıcı olarak değerlendirdi.
     
    Özal, "Ne zaman siyasete adım atsam bir yerlerden darbeler geliyor. Kim iseniz beni engellemeye çalışan beni durduramayacağınızı ve benim vazgeçmeyeceğimi bilmenizi istiyorum. Siyasete girmem gerektiğini düşünüyorum. Benim mevki makam hırsım yok. Ben bunları zaten çokça yaşadım. Türkiye'nin geleceğinden endişe duyduğum için siyasete girmek istiyorum" diye konuştu.
     
    Babasının yeni bir partinin başında Türkiye'de ikinci değişim sürecini başlatmak istediğini anlatan Ahmet Özal, "Vefat etmeseydi yeni partinin başına geçecekti. Amcam Yusuf Özal'a parti kurdurmuştu. İkinci değişim programı hayata geçirmek istiyordu. Rahmetlinin hazırladığı yeni değişim paketini ben hayata geçirmek istiyorum. Türkiye'yi 21'inci yüzyıla taşımak için siyasette olacağım. O bana bir vasiyettir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow