hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türban bazı üniversitelerde yeniden yasak

    Türban bazı üniversitelerde yeniden yasak
    expand

    Danıştay'ın, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın türban talimatına ilişkin yürütmeyi durdurma kararının ardından, türbanı serbest bırakan bazı üniversiteler uygulamalarından vazgeçti. Bazılarında ise türbanlı öğrencilerin okullara girişi sürüyor.

    Danıştay'ın kararı üniversitelerdeki farklı uygulamalara son veremedi. Anayasa değişikliği ve YÖK Başkanı Özcan'ın yazısıyla türbanlı öğrencileri okula alan Karadeniz Teknik ve Rize üniversitelerinde türbana bugün yasak geldi.
     
    Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) rektörlüğün talimatıyla kampusa giren özel araç, minibüs ve belediye otobüslerini kontrol eden güvenlik görevlileri, türbanlı öğrencileri başlarını açmaları konusunda uyardı.
     
    KTÜ'ye bağlı Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş, "Dün saat 19.00'da KTÜ Rektörlüğü'nün bize bildirdiği karar uyarınca türbanlı öğrencileri almıyoruz" dedi.
     
    Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu da, "Üst kurulumuz olarak kabul ettiğimiz YÖK, daha önce bize iki kez genelge gönderdi. Biz de bu genelgeleri emir kabul edip türbanı üniversitede serbest bıraktık. Ancak şimdi Danıştay'ın verdiği bir karar var. Bu da hukuki bir karar olduğu için bunu da uyguladık ve önceki döneme geri dönmüş olduk" diye konuştu.
     
    Boğaziçi, Erciyes, Gaziantep ve Harran üniversitelerinde de bu sabahtan itibaren türbanlı öğrenciler üniversitelere alınmadı.
     
    Gaziantep Üniversitesi'nde derste türban yasağı üzerine bazı öğrenciler başlarını açarken, açmayanlar da kapıdan döndü.
     
    Selçuk ve Sakarya üniversitelerinde ise bugün türbanlı öğrencilerin okula girdiği görüldü.
     
    Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, "Öğrencilerimiz türbanlarıyla derslerine katılmaya devam ediyor. Danıştay'ın aldığı kararla ilgili henüz bize bir yazı ulaşmadı. Üniversite yönetimi olarak da Danıştay'ın verdiği kararla ilgili değerlendirme toplantısını henüz yapmadık. Yapacağımız toplantıdan sonra biz de karar vereceğiz" dedi.
     
    Türbanlıları almaya devam eden Selçuk Üniversitesi'nin yöneticileri Danıştay kararını değerlendirdikten sonra durumun netleşeceğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow