hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Deniz Yıldızı 2008" tatbikatı 7 Nisan'da

    Deniz Yıldızı 2008 tatbikatı 7 Nisanda
    expand

    Deniz Kuvvetleri Komutanlığ'ının planlı taktik tatbikatı "Deniz Yıldızı 2008", 7-18 Nisan tarihleri arasında Marmara Denizi ve Karadeniz'de 3 safha halinde icra edilecek.

    Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği'nin basın duyurusuna göre, taktik tatbikatın birinci safhası, katılan birliklerin 7 Nisan'da Gölcük ve Karadeniz Ereğli'den ayrılmasıyla başlayacak.
     
    Birinci safha kapsamında; fiili silah atışları ve Denizde Durumsal Farkındalık Eğitimleri, Harp Nevi Eğitimleri kapsamında ise Su üstü Harbi Eğitimleri, Denizaltı Savunma Harbi Eğitimleri, Hava Savunma Harbi Eğitimleri ile Elektronik Harp Eğitimleri gerçekleştirilecek.
     
    Duyuruda, tatbikatın son bölümünün üç kısım halinde icra edileceği belirtilerek, şu hususlara yer verildi:
     
    * Birinci kısımda; günümüzde Deniz Kuvvetlerinin en önemli görevlerinden biri olan terörizme karşı koyma kapsamında denizde yasadışı faaliyetlerin önlenmesine yönelik denizde denetim harekatı eğitimleri,
     
    * İkinci kısımda; Birleşmiş Milletler Barış Gücü Konvoyu'nun korunması senaryosuna istinaden Barışı Destekleme Harekatı,Son kısımda ise fiili silah eğitimleri ile denizde akaryakıt ikmalini de içerecek şekilde gemicilik eğitimleri icra edilecektir. Ayrıca bu safhada Blackseafor Nisan 2008 Aktivasyonu ile irtibatlı eğitimler yapılacaktır"
     
    Tatbikata Türk Deniz Kuvvetleri'nden; 5 fırkateyn, 1 korvet, 2 denizaltı, 4 hücumbot, 2 yardımcı sınıf gemi, 2 sahil güvenlik botu, 4 helikopter, deniz karakol uçakları, Karadeniz Gözetleme Koordinasyon Merkezi, SAT ve Sualtı Görev Timleri ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı uçakların katılacağı bildirildi.
     
    Tatbikata katılan gemilerin Türkiye'den Karadeniz Ereğli ve İğneada'yı ziyaret edeceği kaydedilen duyuruda, gemilerin Gürcistan'ın Batum, Romanya'nın Köstence, Rusya Federasyonu'nun Novoroski ve Ukrayna'nın Odesa limanlarını ziyaret edeceği ve bu ülkelerin Deniz Kuvvetleri unsurları ile eğitimler gerçekleştirileceği ifade edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow