hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz Üniversitesi'nde bıçaklı-silahlı kavga

    Akdeniz Üniversitesinde bıçaklı-silahlı kavga
    expand

    Akdeniz Üniversitesi'nde dün karşıt görüşlü öğrenciler arasında bıçaklı-sopalı kavga çıktı. Kavga sırasında silahlar da patladı. 7 kişinin yaralandığı olayların ardından, bazı öğrenciler hastaneye kaldırıldı.

    Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri, bugün olayların çıktığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurdu önünde güvenlik önlemi aldı; iki panzer yurt önünde bekletiliyor.
     
    Üniversite güvenlik görevlileri de yerleşkeye girişlerde kontrolleri sıklaştırdı.
     
    Görevliler, alana girenlere kimlik kontrolü yaptı. Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, öğrenci yurduna gelerek yetkililerden bilgi aldı.
     
    Dünkü olaylar sırasında tabancayla ateş açan kişinin kimliğinin tespit edildiğini belirten Arslan, "Bu kişinin bulunması için arama çalışmaları sürüyor. Bu kişi daha önce 5 kez gözaltına alınmış, intihar teşebbüsünde bulunmuştu" dedi.
     
    Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınanların sayısı da 40'a ulaştı.
     
    Bu kişilerden 25'inin yurtta kalan öğrenci olduğu, 4'ünün öğrenci olmadığı, 2'sinin de 18 yaşından küçük olduğu ifade edildi.
     
    18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan gençlerden birinin lise öğrencisi olduğu, diğerinin ise üniversiteye hazırlık için dershaneye gittiği belirlendi.
     
    Olaylarda kullanılan silahlardan birinin kuru sıkı, diğerinin ise 9 milimetre çapında olduğu belirlendi.
     
    Silah kullanan kişi

    Kavgada silah kullanan kişi hakkında daha önceden, darp, tehdit, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ve uyuşturucu madde bulundurma suçlarından hakkında işlem yapıldığı bildirildi.
     
    Olaylar sırasında silah kullanan kişinin Ömer Uulusoy (34) olduğu belirtildi.
     
    Akdeniz üniversitesi'nde yaşanan olaylarda ateş ettiği tespit edilen iki kişiden biri yakalanırken, diğer saldırgan Ömer Ulusoy ise aranıyor. Ssuç dosyası kabarık olan Ömer Ulusoy'un Ankara'da yaşayan ağabeyi, kardeşine teslim ol çağrısı yaptı.
     
    Ömer Ulusoy'un darp, tehdit, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ve uyuşturucu madde bulundurma suçlarından hakkında işlem yapıldığı, 5 kez gözaltına alındığı öğrenildi.
     
    Ulusoy'un abisi Muammer Ulusoy ise kardeşinin hayatından endişeli. CNN TÜRK ekranından kardeşine çağrı yapan Muammer Ulusoy, kardeşinin daha önce vukuatının olmadığını milli duygularının kabarık olduğunu söyledi.
     
    Abi Muammer Ulusoy kardeşinin vukuatının olmadığını belirtirken, Ulusoy'un Antalya'da bir kavgada polise direnirken yer aldığı görüntüler ortaya çıktı.
     
    Antalya Ülkü Ocakları 3'ncü Gençlik Şöleni'ni de katılan Ulusoy'un 4 Nisan'da da MHP lideri Alparslan Türkeş'in ölüm yıldönümü için düzenlenen anma töreninde yer aldığı görüldü.
     
    MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Arkay ise, bu kişinin MHP'ye üye olmadığını ancak partiye gitip geldiğini doğruladı.
     
    Olaylar...
     
    Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'ndeki Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtta, dün karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı.
     
    Bıçak ve sopaların da kullanıldığı kavgaya, öğrenci olmadıkları belirtilen bir grup da katıldı. Kavga eden gruplar, Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle dağıldı. Polis, yurt binasına giriş ve çıkışları yasakladı.
     
    Polisin müdahalesinin ardından kaçan grupta yaralılar olduğu belirtildi. Kavgada yaralanan Yakup Ş. ile Kaan K, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.
     
    Bıçakla yaralandıkları öğrenilen Yakup Ş. ve Kaan K'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Ellerinde sopalar bulunan 60-70 kişilik grup da hastaneye kaldırılan arkadaşlarını almak üzere Akdeniz Üniversitesi Hastanesi acil servisinin önünde toplanarak slogan attı.

    Yeniden kavga
     
    Acil servis önünde toplanan sol görüşlü öğrenciler, öğrenci yurduna doğru yürüyüşe geçti. Slogan atarak yürüyen grup, rektörlük binasının önünde karşıt sağ görüşlü öğrencilerle karşılaşarak yeniden kavgaya başladı.
     
    Tabancalar, kesici aletler ve sopaların kullanıldığı kavgaya çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Grup, panzerlerden basınçlı su sıkılarak dağıtıldı.
     
    Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, iki grup arasında birkaç gündür gerginlik yaşandığını ve kavganın kontrol altına alındığını kaydettiler.
     
    Akdeniz Üniversitesi'nde, karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavga kontrol altına alınırken, olaylarda 7 kişi yaralandı. 
     

     
    Ateş açıldı

    Olaylar sırasında bir kişi öğrencilere tabancayla ateş açtı. Bu görüntüsü kameralara da yansıyan kişinin kimliği belirlendi. 
     
    Akaydın'dan "sakin olun" çağrısı
     
    Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, üniversite dışından olup, üniversitedeki huzur ortamını bozmaya çalışan kişi ve grupları kınadıklarını bildirdi.
     
    Mustafa Akaydın, üniversite yerleşkesindeki öğrenci yurdunda çıkan olaylar sonrası yaptığı yazılı açıklamada, yerleşkedeki Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurdunda, karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında istenmeyen olaylar yaşandığını hatırlattı.
     
    Bu olaylar sırasında 2 kişinin kesici aletle hafif yaralandığını, 1 kişinin de darp edildiğini ifade eden Akaydın, hafif yaralanan öğrencilerin, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini söyledi.
     
    Olayların yatışma noktasında, yerleşkeye dışarıdan gelen birtakım kişiler tarafından ateşli silah kullanıldığını ve olayların provoke edilmek istendiğini vurgulayan Akaydın, "Emniyet güçlerinden alınan bilgiye göre, söz konusu şahsın kimliği tespit edilmiş, tutuklanacağı bilgisi alınmıştır" dedi.
     
    Tüm öğrencileri sakin olmaya çağırdıklarını belirten Akaydın, "Üniversitemiz dışından olup, üniversitemizdeki huzur ortamını bozmaya çabalayan kişi ve grupları kınıyor, bir avuç kişinin körüklediği bu tür kalkışmalara taviz verilmeyeceğini kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" diye konuştu.
     
    40 kişi sağlık kontrolünde
     
    Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) iki grup arasında yaşanan kavgaya karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 40 kişi, sağlık kontrolü için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülmeye başlandı.
     
    AÜ Yerleşkesi'nde sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında yaşanan, tabanca, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavganın ardından gözaltına alınan 40 kişinin emniyette sorguları sürüyor.
     
    Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltına tutulan ve aralarında öğrencilerin de bulunduğu 40 kişi, gruplar halinde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirilmeye başlandı.
     
    10'ar kişilik gruplar halinde hastaneye götürülen zanlılar, burada sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
     
    Zanlıların hastaneye getirilişi sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldıkları gözlendi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow