hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dayak yiyen kürek takımı yarışmadan çekildi

    Dayak yiyen kürek takımı yarışmadan çekildi
    expand

    Adapazarı'nın Sapanca ilçesinde "tayt ve şortla dolaştıkları" için bir grubun saldırısına uğradıklarını iddia eden Ankara Üniversitesi Kürek Takımı, Türkiye Kürek Şampiyonası'ndan çekildi.

    Takımın başkanlığını yapan Prof dr. Yılmaz Akça, saldırıya uğrayan sporcuların yaralanmaları nedeniyle, finalde yarışamayacaklarını söyledi.
     
    Polisin, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilen saldırganlardan bazılarını gözaltına aldığını söyleyen Akça, yakalanan 5 kişinin, 18 yaşından küçük olduğunu belirtti.
     
    Sakarya Valisi Hüseyin Atak ise olayın, "Otopark parası yüzünden çıkan tartışmadan" kaynaklandığını savunurken, Belediye Başkanı İbrahim Uslu ise olayı iki gencin yaptığı münferit bir olay oylarak değerlendirdi.
     
    Sakarya Valiliği yaptığı yazılı açıklamada Türkiye Büyükler Kürek Şampiyonası'na katılan Ankara Üniversitesi Kürek Takımı'nın 3 sporcusunun şort giydikleri gerekçesiyle çıkan kavgada yaralandığı iddiasıyla ilgili olarak, olayın basit bir tartışma sonucunda gelişen ferdi bir olay olduğunu belirtti.
     
    Ankara Üniversitesi Kürek Takımı sporcu kafilesinin yemek ve istirahat ihtiyaçları için Sapanca Öğretmenevi önüne geldikleri belirtilen açıklamada, "Bu esnada, kendilerine yaşları küçük şahıslar tarafından usulsüz park parası talebinde bulunulmuştur. Bu talebin yerine getirilmemesinden dolayı, olay yerinden ayrılan müştekilerin araçlarının lastik havalarının şüpheliler tarafından indirildiği görülmüştür" denildi.
     
    Açıklamada, "Daha sonra olay yerine gelerek durumu gören müştekilerle şüpheliler arasında ağız münakaşası olduğu ve münakaşanın da karşılıklı darp olayına dönüştüğü anlaşılmıştır" ifadesi yer aldı.
     
    İddiaya göre, Ankara Üniversitesi Kürek Takımı sporcuları, dün gece kendilerine "Burada şortla gezemezsiniz" diyen 20-25 kişilik grubun saldırısına uğramış, dayak yiyen sporculardan bazıları yaralanmıştı.
     
    Takıma ait aracın lastikleri de kimliği belirsiz kişilerce indirilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow