hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maltepe'de silahlı çatışma: 3 yaralı

    Maltepede silahlı çatışma: 3 yaralı
    expand

    Maltepe'de bir kuyumcuya gelen silahlı soyguncularla işyeri sahibi arasında silahlı çatışma çıktı. Olayda ilk belirlemelere göre 3 kişi yaralandı.

    AA'nın haberine göre, 4 soyguncu saat 15.00 sıralarında Tülin Caddesi 38 numarada bulunan "Yüksel Kuyumculuk" adlı işyerinin yanına otomobille geldi.

    Bir soyguncu araçta beklerken, otomobilden inen 3 kişiden biri elindeki Kaleşnikof marka otomatik tüfekle kuyumcu dükkanına girdi.

    İşyeri sahibi, kendisinden altınları isteyen soyguncuya karşı koymaya çalıştı. Bu sırada çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre işyerinin sahibi ile dükkanda müşteri olarak bulunan 2 kişi yaralandı.

    Bazı görgü tanıklarının ifadesine göre, üzerlerindeki çarşafla kadın gibi giyinmiş haldeki 4 erkek soyguncu, olayın ardından aynı araçla kaçtı.

    Bu sırada çevredeki bir başka işyeri sahibi de soygunculara silahla karşılık verdi.
     
    Silahla yaralanan 3 kişinin dışında çevredeki 2 vatandaşın da cam kırıklarından ve ezilme sonucunda yaralandığı belirtildi.

    Soyguncuları yakalamak için başlatılan operasyonlar ise sürüyor; olayı gerçekleştiremeden kaçan soyguncuların kullandığı ve çalıntı olduğu belirtilen 34 DA 2994 plakalı siyah renkli otomobil, Maltepe Gülensu Mahallesi'nde terk edilmiş halde bulundu.

    Görgü tanıklarının ifadesine göre, "siyah renkli çarşaf giydikleri" öne sürülen ve henüz yakalanamayan 4 erkek soyguncudan birinin yaralı olabileceği, araçta yapılan incelemede çok sayıda mermi ve kan izleri görüldüğü belirtildi.

    Soyguncuların eşgalini belirlenmeye çalışılan polis, görgü tanıklarının ifadesine başvuruyor.

    Kafasından kurşunla yaralanan kuyumcu Yücel Kutur (34) ile olay sırasında çevrede bulunan ve sol kolunu kurşun sıyıran Oktay Çiçek (27) adındaki vatandaş, iş yerinin önünde seyyar satıcı tezgahı bulunan ve kulağından silahla yaralanan Cemil İnce (58) ile izdiham sırasında ezilen bu kişinin oğlu Celil İnce (19) ve cam kırıklarından dolayı ayağından yaralanan kuyumcu müşterisi Nejla Aslan, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

    Yaralılardan kuyumcu Kutur'un yoğun bakım ünitesinde tutulduğu ve hayati tehlikesi bulunduğu, diğerlerinin sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

    Kuyumcu Yücel Kutur'un babası Metin Kutur, hastanede, gazetecilerin soruları üzerine "Kötü insanların sayısı çoğalmış, dürüst ve ahlaklı yaşamak artık geçerli değil bu dünyada. Şu anda oğlumun kurtulmasından başka bir duam yok" diye konuştu.

    Yaralılardan Oktay Çiçek'in ailesi de hastane önünde fenalık geçirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow