Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in Adli Yıl açılış töreninde, "din kurallarının yorumlanabileceği" yönündeki sözlerini değerlendirdi: "Devletin organlarının bir konuyu farklı görmesi din kurallarının da ona ayak uydurması anlamına gelmez"
Bardakoğlu basın mensupları için verdiği iftar yemeğinde "Ne din adamları devlet işlerinin kendi fikirleri doğrultusunda uygulanmasını beklesin, ne de devletin zirvesindekiler kendi uygulamalarının din kuralları açısından uygun olduğunu belirten ifadeleri talep etsin" diye konuştu.
Bardakoğlu'na Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi'nde yapılan deney de soruldu. Bardakoğlu, "Bu tür keşiflerin ilahi iradeyle ve dünyanın yaradılış sırrıyla çatışan keşifler olduğunu düşünmüyorum" dedi.