hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eruygur için hayati tehlike sürüyor

    Eruygur için hayati tehlike sürüyor
    expand

    Beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan Ergenekon tutuklusu emekli Orgeneral Şener Eruygur'un hayati tehlikesi sürüyor.

    Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu,  emekli orgeneral Şener Eruygur'un hayati tehlikesinin devam ettiğini bildirdi.

    Mutlu, Eruygur'un öğleden sonra çekilen tomografisinin uzman ekip tarafından incelenmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Yoğun Bakım Servisi'nde ciddi beyin kanaması ve boyun birinci omur kemiği kırığı nedeniyle
    yatmakta olan Eruygur'un tedavisi ve hayati tehlikesi devam etmektedir" dedi.

    Bu arada, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ile hastaneye gelen ADD Genel Başkan Yardımcısı ve eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Eruygur'un Beyin ve Sinir Cerrahi Servisi'nde bulunan ailesiyle görüştü.

    Yurtkuran, görüşmenin ardından hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Şener Eruygur ile yoğun bakımda olduğu için görüşme olanaklarının bulunmadığını, ancak doktorlarıyla görüşüp bilgi aldıklarını bildirdi.

    Eruygur'un hayati tehlikesi olduğunu belirten Yurtkuran, "Olay son derece ciddi, umut ediyoruz ki bir yıl sürecek ciddi bir tedavi ile paşamız sağlığına kavuşur ve ayağa kalkar" diye konuştu.

    Öte yandan, bir grup hukukçu Şener Eruygur'un durumu ile ilgili hastane önünde basın açıklaması yaptıktan sonra ailesiyle görüştü.

    ADD Kocaeli Şube Başkanı Bozkurt Uslu da ADD Kocaeli Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Bütün dileğimiz genel başkanımızın sağlığına kavuşması, başımızda olmasıdır" dedi.

    "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan emekli Orgeneral Şener Eruygur, hipertansiyon nedeniyle düşmesi sonucu KOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

    Eruygur'un beyin kanaması geçirdiği, birinci boyun kemiğinde 4 parçalı kırık olduğu belirlenmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow