İndex

Sivas'ta 20 bin kişi şehidini uğurladı

Sivas'ta 20 bin kişi şehidini uğurladı

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindekii Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit düşen 15 asker ile kayıp 2 askerden biri olan ve dün akşam saatlerinde bulunduğu belirtilen Uzman Jandarma II Kadameli Çavuş Muhammet Bahattin Erturhan'ın cenazesi memleketi Sivas'ta göz yaşaları içinde toprağa verildi.

Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıda önce 'şehit oldu' denilen, daha sonra Genelkurmay'ın açıkladığı şehit listesinde adı yer almayan evli ve 1 çocuk babası 29 yaşındaki Uzman Jandarma II Kadameli Çavuş Muhammet Bahattin Erturhan kayıp cesedi dün çatışmanın olduğu bölgede bulundu.

Aktütün karakolu yakınlarında bulunan cenazenin Uzman Jandarma II Kadameli Çavuş Muhammet Bahattin Erturhan ait olduğunun öğrenilmesi üzerine Sivas Jandarma Alay Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Hakan Doğan dün akşam saatlerinde acılı haberi aileye verdi.

Gece saatlerinde Askeri bir uçak ile Sivas Havaalanı'na getirilen cenaze buradan alınarak askeri hastanenin morguna konuldu. Sabah saatlerinde Uzman Jandarma II Kadameli Çavuş Muhammet Bahattin Erturhan'ın birinci derece yakınları askeri hastaneye götürülerek cenazesi gösterildi.

Erturhan'ın cenazesi daha sonra Ulu Camine getirildi. Burda öğlen namazına mütakiben İl Müftüsü Mustafa Balık tarafından cenaze namazı kılınan Erturhan'ın cenaze namazındaki aşırı kalabalık nedeniyle namaz yolara ve caddelere taştı.  Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi bir müddet omuzlara alınarak Barboros Bulvarı'na kadar top arabası ile taşındı.

Bu sırada terörü lanetleyen sloganlar atıldı. Daha sonra Uzman Jandarma II Kadameli Çavuş Muhammet Bahattin Erturhan'ın cenazesi top arabasından alanarak cenaze arabasına konuydu. Kortej araç konvoyu halinde Bahattin Erturhan'ın evinin önünden araçla geçerek Yukarı Tekke mezarlıgına getirildi. Burada bulunan Askeri Şehitliğe getirilen Erturhan için burada bir tören düzenlendi.

20 bin kişi katıldı

Ulu Camii'ne getirilen şehit Uzman Jandarma II Kadameli Çavuş Muhammet Bahattin Erturhan'ın eşi Fatma cenazenin camiye gelmesinin ardından fenalık geçirdi. Bunun üzerine Fatma Erturhan askeri yetkililer tarafından Ambulansa alınarak tedavi edildi. Bahattin Erturhan'ın Ulu Camii'ne getirilen cenazesi sonrası kardeşi Fadime Erturhan ile kardeşi Ayşe Arslan terörü lanetleyerek, "PKK içimizde teröristler mecliste  içimizden onları çıkarın" dedi.

Erturhan'ın Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazına yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Cami avlusunda yer bulamayan vatandaşlar yollara ve caddelere dizilerek cenaze namazını kıldı. Cenaze namazı sonrası cenaze törenine katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile terörü lanetleyen sloganlar attılar. Cenaze sonrası Sivas Valiliği tarafından törene katılanlara Türk bayragı dagıtıldı. Buarada çevrde bulunan evlere de Türk bayragı asıldıgı görüldü.
 
Erturhan'ın Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazına Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Garnizon Komutanı Tuggeneral Ali Dogan İnce, Tokat Bölge Komutanı Tuggeneral Bulut Ömer Mimiroglu, Belediye Başkanı Sami Aydın, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoglu, AKP Sivas Miletvekili Osman Kılıç, Şehit Aileleri Dernegi Başkanı Mustafa Hızal ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yorum Yaz | Yorumları Oku
Okuyucu Yorumları Yorum Yaz

Diğer Haberler

ADnet

Gezinti

Reklam

En Popüler

En Popüler

Reklam