hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan Tunceli'de DTP'yi eleştirdi

    Erdoğan Tuncelide DTPyi eleştirdi
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Tunceli ziyaretine yoğun güvenlik önlemleri damgasını vurdu. Başbakan, Tunceli'nde havadan ve karadan korundu. Erdoğan, isim vermeden DTP'yi eleştirdi, "Kimlik siyaseti yapmayın diyoruz. Bu toprakların silah sesine değil, fabrikadaki makine sesine ihtiyacı var" dedi.

    Başbakan Erdoğan Diyarbakır ziyaretinin ardından bu kez Tunceli'deydi. Erdoğan Tunceli'de bulunduğu 5 saatlik sürede çok sıkı güvenlik önlemleriyle korundu.

    Havadan "Kobra" helikopterleri karadan da özel harekat timleri Erdoğan'ı korumak için görev yaptı. Başbakan'ın konvoyunda bulunan sinyal bozucu jammerlarla cep telefonu ile iletişim engellendi.

    Konvoyda Başbakan'ın bindiği makam aracına aynı plakalı ikici bir araçta eşlik etti.

    Başbakan'ın ziyareti öncesinde yollara asılan "Hoşgeldin" pankartları DTP'li belediye tarafından kaldırılmıştı. Başbakan da partisinin ilçe kongresinde pankartların kaldırılmasını eleştirdi.

    Erdoğan, "Biz kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimse de yapmasın" dedi, birlik beraberlik mesajı verdi.

    Başbakan ayrımcılığa müsamaha göstermeden adım atttıklarını da söyledi. Erdoğan, TOKİ'nin yaptırdığı konutların açılış törenine katıldıktan sonra Tunceli'den ayrıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow