hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Angelina Jolie değil, Gülben Ergen konuk oldu

    Angelina Jolie değil, Gülben Ergen konuk oldu
    expand

    Hollywood yıldızı Angelina Jolie'nin davet edilmesi ile gündeme gelen AK Parti Kadın Kurultayı'na bir Türk sanatçı Gülben Ergen katıldı. Ergen anneliği anlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise fırsat eşitliğine değindi. Başbakan, "Kadın toplantılarını kadınlar sunsun" dedi, Çalışma Bakanı ise ABD'nin 44. başkanı seçilen Barack Obama'yı örnek gösterdi.

    Holywood yıldızı Angeline Jolie'nin davet edilmesi nedeniyle basında sık sık  gündeme gelen AKP Kadın Kolları'nın düzenlediği "İş'te Kadın Kurultayı renkli görüntülere sahne oldu.

    Çalışan kadınların sorunlarının konuşulduğu kurultayda açılış konuşmasını Başbakan Erdoğan yaptı.

    Çalışma Bakanı Faruk Çelik de, kadınların siyasette istendiği kadar yer bulamamasına değindi, "Fırsat eşitliği şart" dedi örnek olarak da Obama'yı gösterdi

    Çelk, "Adı Obama... Rengi siyah. Dün kavga yapılan konu bugün liderliğe taşındı" diye konuştu.

    Açılışta siyasi konuşmaların hakim olduğu erkeklerin söz aldığı kurultayın öğleden sonraki bölümünde kadınlar kürsüdeydi.

    Kurultayda, iş hayatında ayrımcılık, kadının ekonomideki yeri gibi konular konuşuldu. Sanatçı Gülben Ergen ise AKP'li kadınlara sanat hayatında başarılı bir anne olmanın sırlarını anlattı. Ancak seçtiği örnek bir ev hanımıydı.

    Bir siyasi partinin toplantısında katılan Gülben Ergen, "Siyasete girecek misin?" sorusundan kaçamadı.

    Ergen, "Siyaset düşünmüyorum" dedi ama siyasi tavrını, "Çarşaf tartışmasına nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna verdiği yanıtla ortaya koydu.

    AKP'nin "İş'te Kadın Kurultayı'nda, "İlk'ler ödülleri de verildi. Nobel Tıp Ödülü'ne aday gösterilen ilk Türk kadını Neva Çiftçioğlu, sualtı dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç ödül alanlar arasındaydı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow