hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mustafa Sarıgül DSP'de

    Mustafa Sarıgül DSPde
    expand

    Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bugün düzenlenen bir törenle Demokratik Sol Parti'ye (DSP) katıldı. Sarıgül törendeki konuşmasında CHP'yi eleştirdi, "Artık demokratik sol iktidar kaçınılmaz" dedi.

    Katılım törenine DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve çok sayıda partili katıldı.

    Törende bir konuşma yapan Sarıgül, DSP'nin kararını Türk siyasetinde yıllardır özlemi duyulan demokratikleşme, bütünleşme doğrultusunda atılan en önemli adım olarak gördüğünü ifade etti.

    Sarıgül, "Buradaki coşku, heyecan güzel günlerin habercisidir. Umut ışığını görüyorum. Bu ışık, Türkiye'de demokratik sol iktidara duyulan özlemin ışığıdır. Bu umudu ulusumuzun her noktasındaki yurttaşıma haykırmak istiyorum" dedi.

    Baykal'a sert eleştiri


    Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Sarıgül, "Ekonomik sıkıntılar büyüyor. İş dünyamız kriz nedeniyle feryat ediyor. Halkımız şu anda işsiz, geçim sıkıntısı içinde. Ama iktidar alternatifi olması asla ve asla mümkün olmayan ana muhalefet partisi ne yapıyor? İleri ve çağdaş çözümler üretmek yerine iktidar partisine benzemek istiyor. Ana muhalefet AKP'ye özeniyor" dedi.

    "İlkesi ve çizgisi belli değil. Çünkü ana muhalefet partisi lideri, demokratiklik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti kurumlarını değil, kendi koltuğunu korumaya çalışıyor" diyen Sarıgül, "Zarar gören halkımızın arkasında ciddi siyasi güç olmadıkça bu sorunlar devam edecektir. Demakratik sol iktidar, arktık Türkiye için kaçılınmazdır" ifadesini kullandı.

    Sarıgül, "DSP çizgisi, ulusal birliğimizden ayrılmadan Cumhuriyetimizi koruyan, inançlara saygılı, laikliği savunan, gelenek ve göreneklerinize bağlı kalan, dili, inancı, kültürü, etnik kökeni ne olursa olsun, herkesi eşit yurttaş olarak gören ve bunun gereğini yerine getirenlerin çizgisidir" dedi.

    Artık Demokratik Sol Parti'nin önünün açık olduğunu ifade eden Sarıgül, "Her zamankinden daha çok çalışmaya kararlıyız. Daha çok çalışacağız, koşacağız, ulaşamadığımız kapı, görmediğimiz yüz, sıkmadığımız el kalmayacak. Heyecanımız, coşkumuz Türkiyemizin her noktasına dalga dalga yayılacak" dedi.

    Sarıgül, "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi, demokratik solun önderi Bülent Ecevit'in söylediği gibi, bir bakımdan gelişmiş ve kalkınmış, iç barışını güçlendirmiş, bölgesinde lider, dışarıda onurlu ve içeride huzurlu bir Türkiye'yi hep beraber görmek istiyoruz. Bu hedefimize varmak için Bismillah diyeceğiz. Çok çalışacağız, çalışmaktan yorulmayacağız" diye konuştu.

    Sarıgül'ün siyasi yaşamı


    Mustafa Sarıgül, 1987'de 18. dönem milletvekili olarak SHP'den Meclis'e girdi.

    1999 yerel seçimlerinde DSP'den Şişli Belediye Başkanı seçildi. 2004'te ise Şişli'de bu kez CHP adayı olarak yarışa girdi ve yeniden belediye başkanlığını kazandı.

    Sarıgül daha sonraki süreçte, Baykal'a karşı CHP genel başkanlığına adaylığını koydu ancak kaybetti. Sarıgül, uzun süren yargı sürecinin ardından CHP'den ihraç edildi.

    "Bırakın bu sahte açılımları"


    Sarıgül ile Büyükçekmece'ye bağlı Kumburgaz Belde Belediye Başkanı Hüseyin Çorbacıoğlu ve Çatalca'ya bağlı Durusu Belde Belediye Başkanı Engin Akman da DSP'ye katıldı.

    DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de, törende yaptığı konuşmada, halkın yeni bir alternatif görmek istediğini kaydetti.

    Alternatifin bu salonda bulunduğunu ifade eden Sezer, "Atatürk'ün bu ülkeye emaneti laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti. En büyük eseri. Korunması gereken, bu milletin birliği ve bütünlüğüyle birlikte laik, demokratik çağdaş Cumhuriyetimizdir. CHP'nin koltuğu değildir. Birisi inançları siyasete alet ediyor. Sömürünün en kötüsü inanç sömürüsüdür. İktidar onu yapıyor. Birisi de sözüm ona kara çarşaf açılımı getiriyor" dedi.

    Son zamanlarda çarşaf açılımlarının ardından başka açılımların da olduğunu öne süren Sezer, "Bırakın bu sahte açılımları. Bazı inanç istismarcıları Türkiye'nin gerçek sorunlarına çözüm üretmek isteyen siyasetçilere engele kalkışacaklardır. İnancımızın ve birliğimiz önündeki bütün engelleri birlikte aşacağız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow