hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti il binası önünde patlama

    AK Parti il binası önünde patlama
    expand

    Van'da AK Parti il binası önünde meydana gelen patlama sonucu, caddedeki bazı iş yerlerinin camları kırıldı. Patlamaya ses bombasının neden olduğu açıklandı.

    Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki AK Parti il binası önünde saat 19.20 sıralarında patlama meydana geldi.

    Can kaybının yaşanmadığı patlamada, caddedeki bazı iş yerlerinin camları kırıldı.

    Patlamanın ardından olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, caddeyi araç ve yaya trafiğine kapatarak, ikinci patlayıcı olasılığına karşı inceleme başlattı. Van Valisi Özdemir Çakacak da AK Parti il binasına gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

    Çakacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlayıcı türünün ses bombası olabileceğini belirterek, "Mobese kameralarının ve gerekli soruşturmanın ardından daha net bilgilere ulaşılacaktır. Patlamada ufak çapta maddi hasar meydana geldi. Soruşturma sürdürülüyor" dedi.

    "Patlama ses bombasından kaynaklandı"


    İçişleri Bakanı Beşir Atalay Van'da AK Parti İl binası önünde patlayan bombanın ses bombası olduğunu söyledi.

    Bakan Atalay, olay sırasında herhangi bir yaralanmanın olmadığını belirterek, "Orası bir iş yeri, parti ikinci katta. Ama alt kattaki iş yerinin camları kırılmış, başka da bir şey yok. Akşam üzeri ben oradaki arkadaşlardan bilgi aldım. Yani bırakıp gidilmiş bir ses bombası gibi, öyle tahmin ediliyor" dedi.

    Hüseyin Çelik: "Sindirmeye yönelik çabalar"

    Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti il binası önündeki patlamayla ilgili olarak, "Bu tür olaylar, halkımızı ve partililerimizi korkutmaya, sindirmeye yönelik çabalardır" dedi.

    Bakan Çelik, Van AK Parti il binası önünde meydana gelen patlamanın ardından eşi Şahsenem Çelik ile olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Parti binasında incelemelerde bulunan Çelik, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, bombanın türü ve yerleştirilmesine yönelik soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

    Bakan Çelik, "Bu tür olaylar, halkımızı ve partililerimizi korkutmaya, sindirmeye yönelik çabalardır. Ama kimse endişe etmesin. Sandık kimseden korkmaz. Dolayısıyla bunlar gereksiz çabalardır. Bu olay, bunu yapanların amaçlarını ve zihniyetlerini gösteriyor. Tek tesellimiz can kaybının olmaması ve hiç kimsenin yaralanmamasıdır" dedi.

    Gerekli araştırmaların ardından faillerin bulunmasını umut ettiklerini belirten Bakan Çelik, "Halkımıza geçmiş olsun. Kimsenin kimseden korkacak gözü yoktur" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow