hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'dan gelen trafik cezaları şaşırttı

    İstanbuldan gelen trafik cezaları şaşırttı
    expand

    Samsun'un Bafra ilçesinde otomobilini sıfır kilometre olarak 2005 yılında alan kişi ile otomobiliyle İstanbul'a hiç gitmediğini öne süren vatandaşa, 2004'te İstanbul'da otoyol ve köprülerden ücret ödemeden geçtikleri gerekçesiyle para cezası verildi.

    Bafra'nın Hacınabi mahallesinde oturan Metin Şişman (44), 2005 model olan otomobiliyle İstanbul'a hiç gitmediği halde, Karayolları Genel Müdürlüğü 17. Bölge Müdürlüğü Ana Kontrol Merkez Başmühendisliği adresinden kendisine, 2004'te İstanbul'da otoyol ve köprülerden ücret ödemeden geçtiği gerekçesiyle ceza gönderildiğini belirtti.

    Otomobilini 2005 yılında sıfır kilometre olarak aldığını belirten Şişman, "Ancak, 8 Mayıs 2004 yılında İstanbul'da otoyol ve Boğaziçi Köprüsü'nden ücret ödemeden geçtiğim gerekçesiyle adresime 37.50 YTL para cezası gönderildi. Bu tarihte otomobilim bile yoktu. Ayrıca herhangi bir otomobille de hayatımda hiç İstanbul'a gitmedim. Otomobilimi 2005'te aldığımın belgesi de var. Yasal hakkımı arayacağım" dedi.

    Emirefendi mahallesinde oturan Hasan Sezer (45) ise otomobiliyle hayatında hiç İstanbul'a gitmediğini, adresine gelen 25 YTL'lik cezaya da anlam veremediğini söyledi.

    Otomobiliyle 13 Ocak 2004 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ücret ödemeden geçiş yaptığı gerekçesiyle adresine ceza geldiğini kaydeden Sezer, "Adresimize gelen ceza mektuplarından Bafra'da yaklaşık 100 kişiye daha geldiğini öğrendik. Bu ceza makbuzlarının resmi olup olmadığını da bilmiyoruz. Hiç İstanbul'a gitmediğimiz halde nasıl oldu anlayamadık" diye konuştu.

    "Cezalar plakalara yazılıyor"


    Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise otoyollarda ve köprü geçişlerinde gişelerden ücret ödemeden geçen araçların kamera ile plakalarının belirlendiğini ve cezaların plakalara yazıldığını belirttiler.

    Yetkililer, araç sahiplerinin daha sonra araçlarını satmaları ve plakalarının da bir başka araca verilmesi durumunda cezaların yeni sahiplerine gönderildiğini söylediler.

    Araç sahiplerinin, araçlarını ne zaman aldıkları ve ruhsat bilgilerini cezanın yazıldığı bölgeye dilekçe ile fakslamaları veya göndermeleri durumunda gerekli düzeltmeleri yaptıklarını kaydeden yetkililer, ücret ödemeden geçiş yapan her aracın plaka adresine ceza gönderildiğini ifade ettiler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow