hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'de zincirleme kaza: 3 ölü, 44 yaralı

    Kayseride zincirleme kaza: 3 ölü, 44 yaralı
    expand

    Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Elbaşı köyü yakınlarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında, ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 44 kişi yaralandı.

    Canan Yıldırım yönetimindeki TIR, Kayseri-Malatya karayolunun 63. kilometresinde, buzla kaplı zeminde kayarak aynı yönde giden Ayhan Yağlıcıoğlu yönetimindeki TIR'a çarptı.

    Kaza yapan TIR'lara, daha sonra Murat Yurt, Erkan Ercan, Osman Avcı ve Mehmet Çiçek'in kullandığı yolcu otobüsleri çarptı.

    Kazada Murat Yurt ile ön koltuklarda oturan Fazlı Yurt ve Gamze Aksu olay yerinde hayatını kaybetti.

    Cesetler, kazaya karışan araçların vinçlerle çekilmesinden sonra otobüs içerisinden güçlükle çıkartılabildi.

    Kazanın ardından Acil Sağlık Koordinasyon Merkezi olay yerine gelerek çalışmalara başladı. Olay yerine 13 tane ambulans gönderildi.

    Karayolları ekipleri olay yerinde yeni bir kaza yaşanmaması için yola tuz ve kum serpti.

    Ölü ve yaralıların kimlikleri


    Kazada yaralanan 44 kişinin isimleri şöyle:

    "Ali Özşahan, Hidayet Eşin, Abdurrahman Navruz, Mustafa Yeter, İsmail Tekin Okutucu, Sabiha Yıldız, İbrahim Güler, Hasan Keskin, Rıdvan Miral, Atilla Ulutaş, Elif Saçar, Güllü Parmaksız, Sabiha Beşen, Kahraman Gökşen, Derya Aksu, Ebru Dilbaz, Ebru Nur Ay, Kemal Beşen, İlhan Kuray, Şeyhmuz Nergiz, Bünyamin Bozkurt, İsa Burak, Mevlüde Şirin, Celal Ardıç, Aslı Yırtar, Yakup Bahar, Perihan Orak, Neşe Tok, Fatih İnciroğlu, Murat Bahçeci, Firdevs Kalaycı, Selver Karaçalı, Fatih Denizdolduran, Medine Doğan, Muhammet Kalın, Rüstem Bolat, Erol Deniz, Ahmet Demirel, Sefa Aytemur, Salih Nacar, Serhat Küsmüş, Seyfi Menteş, Hasan Yiğit ve Mahmut Korkmaz."

    Yaralanan 44 kişinin Kayseri'deki çeşitli hastanelerde tedavileri devam ediyor. Kazada hafif sıyrıklarla yaralanan 5 kişi ise ambulanslarda tedavi edildi.

    Yaralılar kazayı anlattı

    Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Fatih İnciroğlu, "Yol buzlu ve sisliydi. Otobüsümüz kayarak duran bir araca çarptı, ama kazanın tam olarak nasıl olduğunu göremedik" dedi.

    Özel Tekden Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Seyfi Menteş, kazanın uyuduğu sırada meydana geldiğini ifade etti, "Camın patlamasıyla uyandım. Bizim otobüste çok fazla yaralı ve hasar yoktu. Beni hastaneye getirdiler. Arkadaşlarım yollarına devam etti" dedi.

    Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yakup Bahar, "Gürültüyle uyandım. Önümüzdeki TIR yolun ortasına devrilmiş. Yolda kaygandı galiba. Bizim otobüs duramayarak TIR'a çarpmış. Sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda hastanedeydim" diye konuştu.

    Murat Bahçeci de, "Yüzüme cam sıçradı. Emniyet kemerim takılı olmasaydı belki ben de aşağı düşebilirdim. Çok şükür, ufak tefek sıyrıklarla atlattık. Kazadan sonra otobüsten inerek çevreye baktık. 3-4 otobüs birbirine girmişti. Olay yeri adeta mahşer yeri gibiydi. Hala kazanın etkisindeyim" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow