hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Youtube'ta forkliftle şov yaptı, işinden oldu

    Youtubeta forkliftle şov yaptı, işinden oldu
    expand

    Melbourne'ün Seymour kentinde oturan 20 yaşındaki Matthew Ward'ın başı Youtube'deki forklift şovu görüntüleri nedeniyle belaya girdi.

    İşyerinde kullandığı forklifti hızla geri kullanan, patinaj çeken, arka tekerleklerin üzerinde ilerleyen Ward, cep telefonuyla çektiği bu görüntüleri popüler video paylaşım sitesi Youtube'ta yayınlanınca işinden oldu hem de hakkında dava açıldı.

    Matthew Ward yakalanmadan önce, video görüntüleri sitede 238 kez izlendi. Ward, işyerindeki arkadaşlarının kendisini tanıması üzerine yakalandı.

    Çalıştığı kurumdaki işi derhal fesh edilen Ward'un forklift ehliyeti de iptal edildi. Ward, Avustralya'da sanal alemdeki görüntüler nedeniyle hakkında dava açılan ilk kişi olacak.

    Davacı İş Güvenliği yetkilisi Karen Argiropolous, 1985 yılından bu yana 56 ölümlü forklift kazası olduğunu ve Ward'ın davranışının durumu daha da kötüye sürükleyeceğini söyledi.

    Word'ın avukatı Greg George ise müvekkilinin kendini tehlikeye attığının farkında olmadığını ve çok pişman olduğunu söyleyerek davranışının cezasını zaten çektiğini anlattı.

    Mahkemeyi yürüten yargıç Caitlin English, Ward'ın yara almamış olmasını büyük şans olarak nitelendirdi. Yaptığının büyük bir suç olduğunu ve diğer genç insanları böyle bir suç işlemekten caydırmak için bu davanın önemli olduğunu söyledi.

    Ward 50 saat ücretsiz toplum hizmeti yapmakla ve İş güvenliği kurumunun bin 200 Avustralya Doları tutarındaki mahkeme masraflarını karşılamakla cezalandırıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow